Mersinli Fotoğrafçılardan ’Tarihe Panoramik Yaklaşım’

Mersinli fotoğraf sanatçıları, Mersin’in tarihi yerlerini panoramik olarak görüntüleyerek sergide buluşturdu.Mersin’in tarihi zenginliklerine dikkat çekmeyi hedefleyen sanatçılar ilk sergilerini, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat...

Mersinli Fotoğrafçılardan ’Tarihe Panoramik Yaklaşım’
Mersinli fotoğraf sanatçıları, Mersin’in tarihi yerlerini panoramik olarak görüntüleyerek sergide buluşturdu.
Mersin’in tarihi zenginliklerine dikkat çekmeyi hedefleyen sanatçılar ilk sergilerini, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde açtı. Fotoğraf sanatçıları Hikmet Avcı, Sema Demirkol, Selma Demirkol ve Teslime Tez Avcı’nın bir araya gelerek bir yıldan fazla sürede hazırladıkları ‘Panorama Mersin Fotoğraf Sergisi’, 28 eserden oluşuyor. Mersin’in tarihi yerlerini fotoğraflayan sanatçılar, en az 5 en çok 23 karenin birleşmesinden oluşan fotoğrafları bin 500 kilometre yol kat ederek çekti. Panoramik fotoğraf tekniğini kullanan sanatçılar, bazı fotoğrafları 360 derecelik açılarla çekti.
MTSO Sanat Galerisi’nde açılışı gerçekleşen sergiye, MTSO Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar, Meclis Üyesi Sadık Çağatay Güneş, Sanat Galerisi Sorumlusu Seda Şahbaz ile çok sayıda sanatsever katıldı. Grup olarak ilk sergileri olduğunu kaydeden sançtılar, amaçlarının tarihi yerlere gereken ilgiyi arttırmak olduğunu söylediler. Fotoğrafın, geçmişten geleceğe kalan bir belge olduğunu belirten sanatçılar, Mersin’in tarihi yerlerini farklı bir bakış açısıyla belgelemek istediklerini anlattılar. .
29 Ocak 2016 tarihine kadar açık kalacak olan sergi, hafta içi 08.30-18.00, Cumartesi günü ise 10.00-17.00 saatleri arasında gezilebilecek.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER