Mersin’de ‘9. Senfoni’ Coşkusu

15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, açılış konserini Beethoven’ın ‘9. Senfoni’si ile yaptı. Şef Rengim Gökmen yönetiminde Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu’nun seslendirdiği...

Mersin’de ‘9. Senfoni’ Coşkusu
15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, açılış konserini Beethoven’ın ‘9. Senfoni’si ile yaptı. Şef Rengim Gökmen yönetiminde Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu’nun seslendirdiği konseri, sanatseverler salonun merdiven boşluklarını bile tamamen doldurarak izledi.
Bu yıl 2-28 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen 15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin açılış konserinde, dünyada bir başyapıt olan Ludwig Van Beethoven’ın ‘9. Senfoni’si sanatseverlerle buluştu. Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde verilen konsere, Mersinliler yoğun ilgi gösterdi. Salonun merdiven boşluklarında yerlere oturarak konseri izleyen sanatseverler, unutulmaz bir akşam yaşadı. Konseri, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu da izledi.
Konser öncesinde kısa bir konuşma yapan Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, salonun tamamen dolmasından duyduğu heyecanı dile getirdi. Konuşurken duygulanan Yağcı, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Mersin Valiliği olmak üzere, Sanat Etkinlikleri Derneği, Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri ve festivale destek veren odalarla sivil toplum örgütleri eşliğinde 15 yıl önce çıktıkları yolda daha yukarılara tırmanarak devam ettiklerini söyledi. Yağcı, "Amacımız, tüm Mersin’de ille de klasik müziği sevdirmek değil. Yerelden evrensele, öz müziğimiz türkülerimiz ve her şeyle ama çok seslilikle, yalnız şarkıyla, türküyle değil, sizleri, hepimizi, bütün dünyayı çok seslilikle buluşturmaktır" dedi.
Yağcı’nın konuşmasının ardından Vali Çakacak, ünlü Orkestra Şefi Prof. Dr. Rengim Gökmen ile 1993 yılından bu yana merkez Toroslar ilçesindeki Yumuktepe Höyüğü kazılarını gerçekleştiren, İtalya Lecce Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Yakın Doğu Prehistorya Uzmanı Prof. Dr. Isabella Caneva’ya ödül verdi. Başkan Kocamaz ise Belçika’da düzenlenen Uluslararası Grumiaux Genç Kemancılar Yarışması’nda kendi kategorisinde üçüncülük elde ederek Mersin’in adını duyuran, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Keman Bölümü öğrencisi 10 yaşındaki Laçin Akyol’a ve 6. Beste Yarışması’nın birincisi Eray İnal’a ödüllerini verdi.
Ödül töreninin ardından başlayan Şef Rengin Gökmen’in yönetiminde, Türkiye’nin önde gelen opera sanatçılarından Bengi İspir Özdülger, Ezgi Karakaya, Aykut Çınar ve Teyfik Rodos’un solist olarak yer aldığı konserde, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu, sanatseverlere müzik ziyafeti sundu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER