Mersin Barosu KKTC’de

Mersin Barosu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde düzenleyeceği etkinlikler çerçevesinde KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak’ı Mersin’e davet etti.8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bir dizi etkinliğe imza atmaya hazırlanan...

Mersin Barosu KKTC’de
Mersin Barosu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde düzenleyeceği etkinlikler çerçevesinde KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak’ı Mersin’e davet etti.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bir dizi etkinliğe imza atmaya hazırlanan Mersin Barosu, çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) giden Baro Başkanı Alpay Antmen başkanlığındaki heyet, bir dizi temas ve ziyaret gerçekleştirdi. Heyette, Baro Genel Sekreteri Kamil Veli Ak, Yönetim Kurulu Üyeleri Bilgin Yeşilboğaz, Gazi Özdemir, Hakkı Eren Mülayim ve Ali Çağman yer aldı.
İlk olarak KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak’ı ziyaret eden Başkan Antmen ve yönetimi, 8 Mart çalışmalarını anlatarak, Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri ile ilgili bilgi verdi. Antmen, ayrıca KKTC Dışişleri Bakanı Çolak’ı özel olarak etkinliklere davet ederek, katılım sözü aldı. Daha sonra Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Ünver V. Bedevi, Mersin Yargı Çevresine Mensup Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı ve Askeri Mahkemesi’ni de ziyaret eden Mersin Barosu heyeti, karşılıklı fikir alışverişlerinde bulundu.
“KIBRIS MESELESİ SAVSAKLAMAYA GELMEZ”
Ziyaret ve temaslar ile ilgili değerlendirme yapan Baro Başkanı Antmen, KKTC’nin önemine dikkat çekerek, “Doğu Akdeniz’in en büyük, Akdeniz’in ise üçüncü büyük adası olan Kıbrıs, Türkiye, Suriye, Lübnan, İsrail, Filistin, Mısır, Yunanistan ve Libya’nın ortasındadır. Kıbrıs adasına komşu ülkelerden en yakın ülke yalnızca 65 kilometre ile Türkiye, Kıbrıs adasına en uzak ülke ise 965 kilometre ile Yunanistan’dır. Kıbrıs, Avrupa haritasında gösterilmesine rağmen coğrafi olarak Ortadoğu’da kabul edilmektedir. Kıbrıs özellikle son zamanlarda yapılan Ortadoğu açılımları ile bulunduğu bölgede ticaret ve turizm için cazibe merkezi olabilecek bir konuma ve coğrafyaya sahiptir. Bu nedenle Kıbrıs meselesi savsaklamaya gelmez. Adada barış ve huzur ortamının sağlanabilmesi için daha etkin ve vizyonel politikalara ihtiyaç vardır. Bunun için de ilişkilerin gelişmesi en önemli başlıktır. İşte biz de gerek Kıbrıs ile ilişkilerin gelişmesi gerekse de mesleki dayanışma sağlayabilmek için böylesine anlamlı bir etkinliğe imza atma hazırlığındayız” dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER