Arslanköy Tiyatro Topluluğu, Lise Öğrencileri Ve Köy Kadınları İçin Oynadı

Mersin'de Kadınlardan Oluşan Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu Üyeleri, ‘baba Ben Geldim’ Adlı Oyunlarını, Kültür Ve Turizm Bakanlığı’nın Desteği İle Kent Merkezindeki 8 Lise Ve Daha Önce Hiç Tiyatro Oyunu İzlememiş Köy Kadınları İçin Sahneledi.

Arslanköy Tiyatro Topluluğu, Lise Öğrencileri Ve Köy Kadınları İçin Oynadı
Mersin’de kadınlardan oluşan Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu üyeleri, ‘Baba Ben Geldim’ adlı oyunlarını, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile kent merkezindeki 8 lise ve daha önce hiç tiyatro oyunu izlememiş köy kadınları için sahneledi.
Köy ile şehir arasına sıkışmış bir ailenin yaşam mücadelesini anlattıkları oyunda, tiyatronun kurucusu ve oyunun yazarı Ümmiye Koçak’ın yanı sıra Duygu Koçak, Ayfer Şen, Seher Dağdur, Emine Gürlek ve Necla Tuğral rol aldı. Ümmiye Koçak, yaptığı açıklamada, 16 yıl önce başladıkları tiyatro yolculuğunda bugüne kadar kendi yazdığı Çiçekler Solmasın, Erik Eşkisi, Nefesi Keskin Hoca, Hasret Çiçekleri, Çiçekler Solmasın, Ozon Tabakası, Doktor Beleş, İki Öküz Parası, Mıktar Adayı Hasret Ana ile William Shakespeare’nin Hamlet adlı eserinden uyarladığı Hamlet Hamit oyunlarını sahnelediklerini söyledi.
Son oyunları ‘Baba Ben Geldim’de toplumsal duyarlılığa dikkat çekmeye çalıştıklarını belirten Koçak, ’’Bugüne kadar sergilediğimiz oyunlarda kadınlara örnek olmaya çalıştık. Kent merkezindeki 8 lise ve daha önce hiç tiyatro oyunu izlememiş köy kadınları için sahnelediğimiz oyunumuzda ise çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak için köyden şehre göçen bir ailenin yaşam mücadelesini seyircilere anlattık” dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER