“Yaşamaya Dair” Silifke’de Sahnelendi

Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği “Yaşamaya Dair-Bursa Cezaevi’nden Mektuplar” adlı tiyatro oyunu, Silifke’de sahnelendi.Silifke Belediyesi tarafından bu yıl 43’üncüsü düzenlenen Uluslararası Kültür Haftasında iptal edilen akşam...

“Yaşamaya Dair” Silifke’de Sahnelendi
Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği “Yaşamaya Dair-Bursa Cezaevi’nden Mektuplar” adlı tiyatro oyunu, Silifke’de sahnelendi.
Silifke Belediyesi tarafından bu yıl 43’üncüsü düzenlenen Uluslararası Kültür Haftasında iptal edilen akşam konserlerinin yerine açık hava tiyatroları izlenime sunuldu. Oyunu, Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ve eşi Pakize Turgut, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Savar ve Esen Tuba Tol, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar ve çok sayıda Silifkeli tiyatro severler izleyerek, oyunu ayakta alkışladı.
Piyano ve viyolonsel eşliğinde sahnelenen oyunda, Nazım Hikmet’in şiirleri de seslendirildi. Nazım Hikmet’in Bursa Cezaevi’ndeki mektuplarından usta tiyatrocu Genco Erkal’ın uyarlamasıyla sahneye konan Yaşamaya Dair adlı müzikli gösteri, izleyicisinden yoğun ilgi gördü.
Canlı müzik eşliğinde sahnelenen gösteride Genco Erkal ve Tülay Günal kusursuz performansları ile izleyiciye Nazım Hikmet’i yaşattı.
Tülay Günal zarif oyunculuğu ve etkileyici ses tonu ile izleyenleri büyülerken, Genco Erkal ise yılların deneyimini bir kez daha gözler önüne serdi. Nazım Hikmet’in, Bursa Cezaevi’ndeki yaşamını, eşi Piraye Hanım’a olan tutkusunu anlatan oyun, Hikmet’in sürgün yılları ve vatan hasretine odaklanarak, destansı yaşamından izlenimleri Silifkeli izleyicileri o yıllara götürdü.
Oyun sonunda oyuncuları tebrik ederek çeşitli hediyeler ile teşekkür eden Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, gençlik yıllarında Genco Erkal’ın tiyatrolarını hiç kaçırmadan izlediğini de dile getirerek, “Bizim insanları sevmemizde, vatan sevgisini almamızda katkısı olan en büyük sanatçılardan biridir. İyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz” ifadelerini kullandı. Genco Erkal ise Silifke’de olmaktan mutlu olduğunu dile getirerek, vatandaşlara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER