Türkçe Öğrenen Suriyeliler Sertifikalarını Aldı

Mersin’in merkez Yenişehir Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından verilen ‘Türkçe Okuma Yazma Kursu’nu tamamlayan Suriyeliler sertifikalarını aldı. Yenişehir Kaymakamlığı bugüne kadar bin 813 Suriyeliye Türkçe kursu...

Türkçe Öğrenen Suriyeliler Sertifikalarını Aldı
Mersin’in merkez Yenişehir Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından verilen ‘Türkçe Okuma Yazma Kursu’nu tamamlayan Suriyeliler sertifikalarını aldı. Yenişehir Kaymakamlığı bugüne kadar bin 813 Suriyeliye Türkçe kursu verdi.
Yenişehir Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde yürütülen “Suriyeli Misafirlere Türkçe Okuma Yazma Kursu”nun sertifika töreni, Çiftlikköy İlkokulu ve Ortaokulu’nda yapıldı. Törene, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan da katıldı. Törende konuşan Kaymakam Özarslan, Mersin’de yaşayan Suriyeli misafirlerin kültürel uyumu sağlamaları için Türkçeyi öğrenmeleri gerektiğini söyledi. Suriyelilerin, Türkçe öğrenemedikleri sürece kendi içlerine kapanıp izole bir şekilde yaşayacaklarına dikkat çeken Özarslan, “Bu onlar için belki kolay ama yanlış bir yoldur. Doğru olan Türkçeyi öğrenmektir. Böylece bulundukları toplumun yaşam tarzlarını, normlarını, kurallarını öğrenerek Türk toplumuna uyum sağlamalarıdır. Bunu kolaylaştırmak amaçlı kadınlara öncelik veriyoruz ve kurslarımızı misafirlerin yoğunlaştıkları mahallelerde açmaya özen gösteriyoruz. Kültürel uyumu sağlamak amaçlı Yenişehir Halk Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde bin 813 kursiyerimize Türkçe konuşma, okuma ve yazma becerisi kazandırdık. Bugün de 34 Suriyeli misafirimize okuma-yazma belgelerini veriyoruz” dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER