Turgut: “Giritli Kültürünü Geleceğe Taşımalıyız”

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Silifke Giritlileri Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.Dernek üyelerinin kahve günü buluşmasına katılan Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken,...

Turgut: “Giritli Kültürünü Geleceğe Taşımalıyız”
Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Silifke Giritlileri Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.
Dernek üyelerinin kahve günü buluşmasına katılan Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, Giritlilerin yoğun olarak bulunduğu Mukaddem Mahallesi civarına da modern bir park yapma sözünü verdi.
Başkan Turgut’un her zaman yanlarında olduğunu ve kendilerine destek verdiğini ifade eden Giritliler Derneği Üyesi Murat Araycı, “Başkanımıza derneğimizi ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kendisi her zaman bizlerle beraber ve bizlerin yanında oldu. Bir sıkıntımızda ve talebimizde bizleri hiçbir zaman geri çevirmedi. Halkıyla, dernekleriyle, odalarıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir bütün halinde istişare ortamında çalışmaya gayret gösterdi. Söz konusu Silifke’yse gerisi teferruattır diyerek, ilçemiz için gecesini gündüzüne katan başkanımızı yürekten kutluyor, hizmetlerinde başarılar diliyorum” dedi.
Giritli üyeleriyle sohbet ederek onların taleplerini ve sıkıntılarını dinleyen Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Mukaddem Mahallesi civarındaki uygun bir bölgeye modern bir park yapılması talebini geri çevirmeyerek, kısa süre sonra bu talebi gerçekleştireceklerini ifade etti. Turgut, “Giritliler Derneği yöneticilerini, üyelerini ve bu derneğin bütün etkinliklerinde bir araya gelen vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Güzel bir kaynaşma ve dayanışma içerisinde sosyal etkinlikler düzenliyorlar. Giritli kültürü ve Giritli insanımız ilçemize her zaman nezaket ile güzellik katmıştır. Bu açıdan Giritli kültürünün korunması ve gelecek nesillere taşınması da son derece önemli bir çalışma olacaktır. Giritliler gerçekten çok keyifli ve güler yüzlü insanlar. Giritli kültürünü ayakta tutmamız lazım. Bir şehir olabilmenin en önemli kriteri, bu kültürel dinamikleri yaşatabilmek ve geleceğe taşıyabilmektir. Yaşattığınız takdirde de o kültürü geleceğe taşıyabiliyorsunuz. Belediye olarak derneğimizin her zaman yanındayız” diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER