Tortek Kursiyerleri Bir Yıllık Emeklerini Sergiledi

Toroslar Belediyesi Tortek Ev Mefruşatı Kurslarına Katılan Kadınlar, Bir Yıl Boyunca Yaptıkları Ürünlerini Yılsonu Sergisiyle Beğeniye Sundu. Serginin Açılışını, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna Yaptı.

Tortek Kursiyerleri Bir Yıllık Emeklerini Sergiledi
Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları’nın (TORTEK) ev mefruşatı kurslarına katılan kadınlar, bir yıl boyunca yaptıkları ürünlerini yıl sonu sergisiyle beğeniye sundu. Serginin açılışını, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna yaptı.
Bugüne kadar 28 branşta yaklaşık 16 bin kişiye mesleki eğitim veren TORTEK bünyesinde Çukurova Mahallesi’nde yürütülen ev mefruşatı kursunun yıl sonu sergisinin açılışına, Başkan Hamit Tuna’nın yanı sıra Mersin Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen, mahalle muhtarları, usta öğreticiler, kursiyerler ve aileleri katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Başkan Tuna, Toroslar’ın Türkiye’nin değişik yörelerinden gelen insanların yaşadığı bir ilçe olduğuna dikkat çekerek, sosyal entegrasyonu sağlamak amacıyla TORTEK’i kurduklarını söyledi. TORTEK’in insanların birbirlerini tanımalarına, kaynaşmalarına ve dostluklar kurmalarına vesile olan bir proje olduğunu vurgulayan Tuna, TORTEK’te el becerilerini eğitim ile bütünleştiren kursiyerlerin ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomilerine katkıda bulunduklarını belirtti. Amaçlarının, ilçede yaşayan insanların daha huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmeleri olduğunu ifade eden Tuna, “Toroslar Belediyesi olarak da bunun için çalışıyor ve projeler üretiyoruz. TORTEK en çok övündüğümüz sosyal sorumluluk projelerimizden bir tanesidir. Birbirlerini hiç tanımayan özellikle ev hanımlarımız, bu kurslarımıza katılarak el becerilerini eğitimle bütünleştiriyor ve yeni dostluklar kuruyorlar. Kursiyer bayanlarımız kurslar sayesinde ufuklarının açıldığını ve yaşam şekillerinin sosyal anlamda daha da geliştiğini belirtiyorlar. İlçemizdeki bayanlarımızın bu kurslar sayesinde huzurlu ve mutlu olduğunu görmemiz ve onlardan duymamız bizleri oldukça memnun etmektedir” dedi.
Hedeflerinin kurs merkezlerinin sayısını arttırmak olduğunu kaydeden Tuna, “Bununla ilgili çalışmalarımızı da sürdürmekteyiz. Çukurova Mahallemizdeki ev mefruşatı kursumuzun yanı sıra kilim dokuma kursumuzda da önemli çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Kurumlar arası diyalogun da önemli bir çalışması olan mesleki eğitim kurslarımıza katkı sunan kurumlarımıza, mahalle muhtarlarımıza ve eğitimleri veren usta öğreticilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Tuna ve protokol üyeleri tarafından kurslardan mezun olan kursiyerlere sertifikaları verilirken, serginin açılış kurdelesi de kesildi. Sergiyi gezen Tuna, sergilenen ürünler hakkında kurs öğretmenlerinden ve kursiyerlerden bilgi aldı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER