Silifke’de Taş Heykel Sempozyumu

Silifke Belediyesi tarafından 43. Uluslararası Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Taş Heykel Sempozyumu, 5 sanatçının katılımıyla devam ediyor.30 Nisan – 20 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek Taş Heykel Sempozyumunda...

Silifke’de Taş Heykel Sempozyumu
Silifke Belediyesi tarafından 43. Uluslararası Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Taş Heykel Sempozyumu, 5 sanatçının katılımıyla devam ediyor.
30 Nisan – 20 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek Taş Heykel Sempozyumunda Carole Turner, İmdat Avcı, Mahmut Aydın, Malik Bulut ve Serdar Kaynak isimli 5 sanatçı eserini ortaya koyacak.
Silifke’nin tarihi, kültürü, sanatı ve sempozyumları ile gündeme gelmesini istediklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Silifke’de kültür ve sanata her zaman önem verdik ve vermeye devam edeceğiz. Amacımız ilçemizin marka değerini güçlendirirken sanatın büyüleyici ve etkili gücünden yardım almaktır. Daha önceki yıllardan farklı olarak bu yıl Kültür Haftamızda sanat ve kültür etkinliklerine ağırlık verdik.Tiyatrolar, Sokak Basketbolu, Kent Sempozyumu, Bisiklet Kriteryumu, Fotoğraf Yarışması ve Taş Heykel Sempozyumuz gibi organizasyonlarla ilçemizin tanıtımını gerçekleştirmek istedik. Bu organizasyonlarımızdan en önemlilerinden biriside Taş Heykel Sempozyumu. Şuan 5 sanatçımız çalışmalarına başladı. Her biri ayrı emek ve değer ortaya koyacak olan bu sempozyumda da çok güzel eserlerin ortaya çıkacağına inanıyorum" dedi.
Yurt içinden ve yurt dışından sempozyuma katılan sanatçıların, Silifke’den esinlenerek taşlara şekil vereceklerini ifade eden Turgut, "Tarih ve kültürümüzden izler taşıyan eserler sempozyum sonunda parklarımızı ve kent meydanlarımızı süsleyecek.Böyle güzelliklerle ilçemizin farkındalıklarını ortaya çıkarmaya devam edeceğiz. Şimdiden heykeltıraşlarımıza başarılar diliyor, katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Göksu Parkı Anıt Meydanı’nda devam edecek Taş Heykel Sempozyumu 20 Mayıs 2016 tarihine kadar devam edecek.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER