Silifke’de Hükümlü Ve Tutukluların El Emekleri Sergilendi

Bu yıl 20-26 Mayıs tarihleri arasında 43.sü düzenlenen Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünün açtığı sergide hükümlü ve tutukluların eserleri sergileniyor.Göksu...

Silifke’de Hükümlü Ve Tutukluların El Emekleri Sergilendi
Bu yıl 20-26 Mayıs tarihleri arasında 43.sü düzenlenen Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünün açtığı sergide hükümlü ve tutukluların eserleri sergileniyor.
Göksu Irmağı kenarı Kaymakamlık lojmanı karşısındaki serginin açılış kurdelesini Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Cumhuriyet Savcısı Fatih Kocaman ve Cezaevi Müdürü Abdullah Yalçın birlikte kesti. Hükümlü ve tutukluların cezaevi hobi atölyesinde yaptığı 700 çeşit ürün sergileniyor. Tamamı el emeği göz nuru olan ürünlerden tutuklu ve hükümlüler için gelir elde etmeyi düşünüyorlar.
Kültür Haftası süresince açık olacak sergide maket ev, gemi, şal, anahtarlık, saat, kemer, el örgüsü, kalemlik, resim çerçevesi, resim, mücevher kutusu gibi değişik türden yapılmış yaklaşık 700 adet eserin satışa sunulacağını belirtildi.
Değişen fiyatlardaki eserlerden elde edilecek gelirlerin hükümlü ve tutuklulara verileceği, hükümlü ve tutuklulara küçük de olsa maddi bir katkı sağlanacağını belirtildi.
Serginin ilk alışverişini de Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut yaptı. Başkan Turgut sergiden el emeği bir gemi maketi satın aldı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER