Silifke’de Engelliler Haftası Kutlanıyor

Mersin’in Silifke ilçesinde Engelliler Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.Kutlamalar Atatürk caddesi eski hastane ışıklarından başlayıp halk eğitim merkezi önünde tamamlanan kortej yürüyüşüyle başladı.Engelliler haftası...

Silifke’de Engelliler Haftası Kutlanıyor
Mersin’in Silifke ilçesinde Engelliler Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Kutlamalar Atatürk caddesi eski hastane ışıklarından başlayıp halk eğitim merkezi önünde tamamlanan kortej yürüyüşüyle başladı.
Engelliler haftası kutlamaları Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Garnizon Komutanı Binbaşı Ali Özcan, Silifke Belediye Başkanı Vekili Abdullah Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Silifke Engelliler Derneği Başkanı Nurettin Ateş, daire müdürleri, rehabilitasyon merkezinin öğrencileri ve engelli vatandaşların Atatürk Caddesi eski hastane ışıklarından başlayıp halk eğitim merkezi önünde tamamlanan kortej yürüyüşünün ardından, Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan programla başladı.
Kaymakam Şevket Cinbir burada yaptığı konuşmada, “Bu gün birazda olsa Atatürk Caddesi’nde çok özel olarak gördüğümüz çocuklarımızla, gençlerimizle yan yana omuz omuza yürümüş olmaktan, farkındalığı hissettirmiş olmaktan çok mutluyum. Bu özel ve güzel insanların her zaman yanında olalım. Sadece engelliler gününde değil her zaman yanlarında olmalıyız. Engel nerededir, kimdedir cevabını bulduğumuzda bizler tarafından konulmuş engellerin kalkmış olduğunu görürüz. Bu güzel etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
"Kaldırımlarda ben yürüyemiyorum ki engelli vatandaşlarımız nasıl yürüsünler" diyen Kaymakam Cinbir, şöyle devam etti:
“Kaldırımlarımız esnaflarımız ve araçlar tarafından gasp edilmiş. Esnaflarımıza sesleniyorum, araç sahiplerine sesleniyorum. Kaldırımlarımızı engellilerin kullanabileceği şekilde açalım. Masa ve sandalyelerle, satış yapacağız diye çeşitli ürünlerle doldurmayalım. Araç sahipleri de lütfen araçlarını engelli rampalarının bulunduğu yaya geçitlerinin yer aldığı yere koymasın. Bu özel ve güzel insanların önlerindeki engelleri hep beraber kaldıralım. El birliği, gönül birliği yapalım. Engellilerimizden rahatsız olmayalım. Onların da aramızda olduğunun bir kez daha fark edelim” dedi.
Engelli velisi Münevver Arslan’da yaptığı konuşmasında, “Biz bizleri anladık. Çocuklarımızın engelini kabul ettik ve gönüllerimizde onlara bir engel koymadık. Ancak hiçbir sıkıntı görmeyen, bir engelli eşi, bir engelli babası, bir engelli annesi olmayan insanlara kendimizi kabullendiremedik. Oysa engelli ne elde, ne dilde nede gönüldedir. Asıl engel düşüncelerdedir. Bizi yaşadığımız sıkıntılar üzmüyor. Çevredeki insanların bakışları, sözleri, tavırları üzüyor. Ben işitme engelli eşimle de, down sendromlu oğlumla da emin olun çok mutluyum. Çünkü ben Allah tarafından seçilmiş insanlarla yaşamaktayım. Engelli insanlarımıza, engelli çocuklarımıza sahip çıktığı için ve iki yıldır Silifke’de böyle bir etkinlik düzenlediği için Silifke Kaymakamı şevket Cinbir’e teşekkür ederim” dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER