‘Selva Erdener Ve Turkuvaz Beşlisi’ Mersinlileri Türkülere Doyuracak

Türkülere Yorumlarıyla Ayrı Bir Anlam Katan Ve Yurt Dışında Da Seslerini Duyuran Selva Erdener Ve Turkuvaz Beşlisi, 15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Kapsamında Mersin’e Geliyor.

‘Selva Erdener Ve Turkuvaz Beşlisi’ Mersinlileri Türkülere Doyuracak
Türkülere yorumlarıyla ayrı bir anlam katan ve yurt dışında da seslerini duyuran Selva Erdener ve Turkuvaz Beşlisi, 15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Mersin’e geliyor.
Festival Yürütme Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Selva Erdener ve Turkuvaz Beşlisi’ni aynı sahnede Mersinli sanatseverler için buluşturacak. Turkuvaz şarkılarıyla gönüllere taht kuran ünlü soprano Selva Erdener, her biri kendi alanında Türkiye’nin ustaları olan Turkuvaz Beşlisi ile birlikte 25 Mayıs 2016 Çarşamba akşamı Mersin Kültür Merkezi Sahnesi’nde sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşatacak.
İlk kez 2005 yılında bir araya gelen, yurtiçinde ve dışında sürdürdükleri konser çalışmalarıyla adlarından sıkça söz ettiren Selva Erdener ve Turkuvaz Beşlisi, Turgay Erdener’in; Sabahattin Ali, Federico Garcia Lorca, Friedrich Dürrenmatt, Turan Oflazoğlu şiirlerinden oluşan bestelerini ve yine aynı bestecinin halk türkülerinden uyarlamalarını sanatseverler için seslendirecek. Selva Erdener’in solist olarak sahne alacağı konserde, İbrahim Yazıcı, Ekrem Öztan, Ahmet Baran, Alper Müfettişoğlu ve Burak Çakır’dan oluşan Turkuvaz Beşlisi de Erdener’e eşlik edecek. Konserde, dillerden düşmeyen ‘Yarim Senden Ayrılalı’, ‘Yazımı Kışa Çevirdin’, ‘Sabahın Seherinde’, ‘Ay Gız’, ‘Ben Seni Sevdiğimi Dünyalara Bildirdim’ ve daha birçok türkü farklı bir yorumla sanatseverlerle buluşacak.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER