Selva Erdener Ve Turkuvaz Beşlisi Aşk Şarkılarıyla Mersin’de

15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Selva Erdener Ve Turkuvaz Beşlisi’ni Aynı Sahnede Mersinli Sanatseverler İçin Buluşturuyor.

Selva Erdener Ve Turkuvaz Beşlisi Aşk Şarkılarıyla Mersin’de
15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Selva Erdener ve Turkuvaz Beşlisi’ni aynı sahnede Mersinli sanatseverler için buluşturuyor.
Festival Yürütme Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, her biri kendi alanında Türkiye’nin ustaları olan Turkuvaz Beşlisi ile Selva Erdener, festival kapsamında Kültür Merkezi’nde konser verecek. Federico Garcia Lorca’nın “Umutsuz Aşka Gazel” ve “Nereye Aşkım” şiirlerinin de içinde yer aldığı konser programında, Friedrich Dürrenmatt, Sabahattin Ali ve Turan Oflazoğlu’nun Turgay Erdener tarafından bestelenmiş şiirlerinin yanı sıra Neşet Ertaş’ın “Yazımı Kışa Çevirdin” türküsü de yer alacak. Turkuvaz Beşlisi ile Selva Erdener, 25 Mayıs 2016 Çarşamba akşamı sanatseverlerle buluşacak.
İlk kez 2005 yılında bir araya gelen, yurt içinde ve yurt dışında sürdürdükleri konser çalışmalarıyla adından sıkça söz edilen Selva Erdener ve Turkuvaz Beşlisi, Turgay Erdener’in bestelerini ve yine aynı bestecinin halk türküleri uyarlamalarını seslendirecek. Topluluk, Selva Erdener, İbrahim Yazıcı, Ekrem Öztan, Ahmet Baran, Alper Müfettişoğlu ve Burak Çakır’dan oluşuyor.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER