Öğrenciler Mezitli Sahilini Temizledi

Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden bir grup öğrenci, Mezitli sahilinde temizlik çalışması yaptı.Yaklaşık 150 kişiden oluşan öğrenci grubu, temizlik çalışmalarını iki gurup halinde yürüttü. Öğrencilerin bir bölümü Pompeipolis...

Öğrenciler Mezitli Sahilini Temizledi
Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden bir grup öğrenci, Mezitli sahilinde temizlik çalışması yaptı.
Yaklaşık 150 kişiden oluşan öğrenci grubu, temizlik çalışmalarını iki gurup halinde yürüttü. Öğrencilerin bir bölümü Pompeipolis Parkı’nda çalışma yaparken, diğer grup ise Soli Sitesinin önünden temizlik çalışmasına katıldı.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, gençlerin örnek bir çalışma yaptığını ve yapılan bu çalışmanın toplumda çevre temizlik çalışmaları hakkında farkındalık yaratması gerektiğini söyledi. Tarhan, "Mersin’in sevilen, bilinen, gözde okullarından Mersin Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve yöneticileri örnek bir çalışma sergilediler. İlçemizin sahilinde temizlik çalışması yaptılar. Toplumsal duyarlılık gösterdiler. Herkesin duyarlı olması gerekir. Sahilimizde vatandaşlarımız yeterince duyarlılık göstermiyor. Cam şişelerden, çekirdek kabuklarına kadar pek çok atık bırakılıyor. Çöp kutusu olmasına rağmen, çöp kutularının kullanılmadığını da görüyoruz. Sahilimize bu yapılanları ne belediye ne de emniyet güçleriyle önlemek mümkün değil. Toplumsal duyarlılığımızın ve çevre bilincimizin artmasıyla dünyanın en güzel sahillerinden olan Mezitli sahilini ancak bu şekilde koruyabiliriz" dedi. Tarhan, sahilde yapılması planlanan yürüyüş yolu hakkında da açıklamada bulunarak, "Sahilimizin temiz olması için biz de elimizden geleni yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde yürüyüş ve bisiklet yolu projemiz başlayacak. O zaman buralar daha temiz ve aydınlık bir görüntüye kavuşacak. Bizleri yarınlarda temsil edecek, bizlerden daha iyi yerlere gelecek olan teknik liseli gençlerimiz, elleriyle sahilde temizlik çalışması yaptılar. Onlara ve burada yapılan çalışmaya öncülük eden okul müdürümüze ve öğretmenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, temizlik çalışmasının ardından Down Kafe’de Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından ağırlandı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER