Mersin’in İlk Multimedya Sergisi Açıldı

Sanatçı Utku Şenbayrak, Mersin’in ilk multimedya sergisini, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Sanat Galerisi’nde açtı. Şenbayrak, klasik resim ya da heykel sergisi yerine daha çok çağdaş sanatın anlatım dilini kullanmayı tercih ettiğini söyledi.Sergisinde,...

Mersin’in İlk Multimedya Sergisi Açıldı
Sanatçı Utku Şenbayrak, Mersin’in ilk multimedya sergisini, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Sanat Galerisi’nde açtı. Şenbayrak, klasik resim ya da heykel sergisi yerine daha çok çağdaş sanatın anlatım dilini kullanmayı tercih ettiğini söyledi.
Sergisinde, üzerine dijital müdahale yaparak imgenin manipülasyonu sonucu oluşturulan fotoğrafları sergilediğini anlatan Şenbayrak, “Mersin’de ilk kez böyle bir sergi düzenleniyor. Bundan sonraki çalışmalarım da yeni medya üzerine olacak” dedi. Toplam 15 eserin yer aldığı serginin 8 tane fotoğraf, 5 video ve 2 de enstalasyondan (yerleştirme) oluştuğunu kaydeden Şenbayrak, Glitce adını verdiği sergisi için şunları söyledi: “Bu sergim ile zihin, bellek ve mekan kavramlarını dijital bir anlatımla bozulmaya uğratıp algıya müdahale etmeyi planlıyorum. İmajlarımı çağdaş yaşamın içinden seçtim.”
MTSO Sanat Galerisi’ndeki sergi açılışına MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek, Başkan Danışmanı Ercan Akın, MTSO Sanat Galerisi Sorumlusu Seda Şahbaz ile çok sayıda sanatsever katıldı.
16 Mayıs Pazartesi gününe kadar açık kalacak olan sergi hafta içi, 08.30-18.00, cumartesi günleri ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER