Mersin’in Girişimci Adayları Sertifikalarını Aldı

Mersin’de girişimcilik eğitimine katılar girişimci adayları sertifikalarını aldı. Mersin KOSGEB Müdürü Danyal Peker, eğitime katılan girişimcilerin yüzde 10’unun iş yeri açtığını söyledi.Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim...

Mersin’in Girişimci Adayları Sertifikalarını Aldı
Mersin’de girişimcilik eğitimine katılar girişimci adayları sertifikalarını aldı. Mersin KOSGEB Müdürü Danyal Peker, eğitime katılan girişimcilerin yüzde 10’unun iş yeri açtığını söyledi.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu ve Mersin KOSGEB işbirliğinde 7-16 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenen, KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri sona erdi. Eğitime katılan 30 kursiyer, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. MTSO’da düzenlenen sertifika töreninde konuşan Mersin KOSGEB Müdürü Peker, 2016 yılında girişimcilik desteklerini 50 bin TL geri ödemesiz ve 100 bin TL geri ödemeli hale getirdiklerini belirtti. Bu yılki girişimci sayısının bin 500’ün üzerinde olduğunu ifade eden Peker, geçen yıl desteklenen kurum sayında da artış olduğuna dikkat çekti. Bunun iyi bir gelişme olduğunu vurgulayan Peker, “Girişimcilik konusunda duyarlılık oluşmuş durumda. Girişimciliğin bir kariyer seçeneği olarak görülmesi bizim açımızdan önemli bir nokta” dedi.
Mersin’de KOSGEB eğitime katılan girişimcilerin yüzde 10’unun iş yeri açtığını dile getiren Peker, açılan yeni iş yerlerinin sürdürebilir olması ve büyüyerek daha yüksek noktalara gitmesi gerektiğinin altını çizdi. KOSGEB olarak var olan iş yerlerinin kapasitelerini arttırmak ve bölgesel rekabeti ulusal seviyeye yükseltmek için çalıştıklarını kaydeden Peker, girişimci adaylarına seslenerek, “Önünüzde önemli ve zorlu bir yol var. Bu yolda başarı elde ettikçe istihdam sayınızı da arttıracaksınız. Bu da hem bizim hem de ülkemiz için önemli bir katkı. Sizlere bu yolda başarılar diliyorum” diye konuştu.
Sertifika alan tüm girişimcileri tebrik eden MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı İbrahim Kiper de girişimcilerin dürüst, sözünün eri ve çalışkan olmaları gerektiğini vurguladı.
TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Kiper ise son yıllarda girişimciliğin öneminin giderek arttığına işaret etti. Sertifika alan kursiyerler arasında Fikir Otobüsü Projesi’nde yer alan genç girişimcilerin de olduğunu belirten Kiper, girişimcilere cesaretli olmaları konusunda tavsiyelerde bulunarak, girişimcilerin birçoğunun iş yeri açmasının sevindirici bir haber olduğunu sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından genç girişimci adaylarına sertifikaları verildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER