Mersin’de Engellilerin Engelsiz Günü

Mersin’in Erdemli ilçesinde engelliler engelsiz bir gün yaşamanın tadını çıkardı. Hazırladıkları müzikal gösteriyle kültür merkezinde sanatseverlerle buluşan engelliler ardından kendileri için açılan ’uygulama evi’ ile mutluluklarını...

Mersin’de Engellilerin Engelsiz Günü
Mersin’in Erdemli ilçesinde engelliler engelsiz bir gün yaşamanın tadını çıkardı. Hazırladıkları müzikal gösteriyle kültür merkezinde sanatseverlerle buluşan engelliler ardından kendileri için açılan ’uygulama evi’ ile mutluluklarını katladı.
Arpaçbahşiş Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi bahçesinde, kurumlar ve hayırseverler desteği ile yapılan ´Ömer Faruk Kayıkçı Uygulama Evi açılışı törenle gerçekleştirildi.
Açılış sonrasında bir konuşma yapan Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, "Bu ev normal insanların günlük hayatında ihtiyaçlarını karşılamak için çocuklarına kazandığı becerileri burada engelli çocuklarımıza kazandırma işlevi görecek" dedi.
Açılan uygulama evinin kendilerini mutlu ettiğini belirten velilerden Özlem Akman, "Eğitim evde başlar diye bir söz var. O sebeple çok yararlı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
Okulun Rehber Öğretmeni İsmail Karacanoğlu ise, "Uygulama evimizde bir evde olması gereken bütün eşyalar var. Çocuklar günlük yaşam becerilerini bu eşyaları kullanarak öğrenecekler. Çocuklarımıza anne ve babaları olmadan tek başlarına yaşamlarını sürdürecek temel yaşam becerilerini kazandırmaya çalışacağız" dedi.
Uygulama evine katkı sunanlara teşekkür belgeleri Erdemli Kaymakamı Osman Taştan ve Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu tarafından takdim edildi.
Açılışa katılan ilçe protokolü öğrenciler tarafından yıl boyunca yapılan resim sergisini de gezdi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER