“Fikrinle Büyü, Fikrinle Yürü” Proje Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Teknopark koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Fikrinle Büyü, Fikrinle Yürü” Proje Yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye giren anaokulu ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine bisiklet ödülleri,...

“Fikrinle Büyü, Fikrinle Yürü” Proje Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu
Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Teknopark koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Fikrinle Büyü, Fikrinle Yürü” Proje Yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye giren anaokulu ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine bisiklet ödülleri, Mersin Valisi Özdemir Çakacak tarafından verildi.
Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) Yönetim Kurulu toplantısı, Vali Çakacak başkanlığında yapıldı. Teknopark hizmet binasında gerçekleştirilen toplantının ardından, Vali Çakacak, anaokulu ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin katıldığı “Fikrinle Büyü, Fikrinle Yürü” Proje Yarışması’nın Ödül törenine katıldı.
Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Teknopark koordinatörlüğünde, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Üniversitesi, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, Akdeniz İhracatçılar Birliği, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığıyla düzenlenen “Fikrinle Büyü, Fikrinle Yürü” 2016 Proje Yarışması’nın ödül töreni Teknopark binasında gerçekleştirildi. Törene, Çakacak’ın yanı sıra Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Yarışmada değerlendirmeye alınan 13 proje, Teknopark hizmet binasında sergilendi. Projeleri tek tek inceleyen Vali Çakacak, projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Sergilenen projelerle ilgili düşüncelerini dile getiren Çakacak, “Bu yarışmayı düzenlerken en büyük amacımız çocuklarımızı proje hazırlama fikrine alıştırmaktı. Düşündüklerini, hayal ettiklerini bu yarışma vesilesiyle hayata geçirmelerini istedik. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımız bizim için son derece önemlidir. Onları ne kadar bilgili ve donanımlı yetiştirirsek ülkemizin geleceği de o kadar aydınlık olacaktır” dedi.
Mersin’in okul öncesi eğitimde okullaşma oranında ülke birincisi olduğunu anımsatan Çakacak, “Okul öncesi dönemde proje üretmeye alışan çocuklarımız ilerleyen dönemlerde de hayal ettiklerini çok daha rahatlıkla hayata geçirebileceklerdir. Gururla söyleyebilirim ki, TÜBİTAK yarışmalarına en fazla proje üreten il Mersin’dir. TÜBİTAK’ın Türkiye finallerinde yarışacak 6 tane proje ürettik. Şimdiden proje üretmeye yönlendirdiğimiz çocuklarımız sayesinde önümüzdeki dönemlerde bu ve benzeri yarışmalara çok daha fazla projeyle katılım sağlayabileceğiz. Tüm çocuklarımızı başarılarından dolayı tebrik ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Çakacak, konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere, bisiklet ödüllerini ve sertifikalarını verdi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER