Bozyazı’da Kamu Çalışanlarına Masa Başında Egzersiz

Mersin’in Bozyazı ilçesinde, İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli sağlık çalışanları, kamu kurumlarını ziyaret ederek masa başında çalışanlara egzersiz videoları ve broşür dağıtıp, egzersiz yaptırdılar.Bozyazı İlçe Sağlık...

Bozyazı’da Kamu Çalışanlarına Masa Başında Egzersiz
Mersin’in Bozyazı ilçesinde, İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli sağlık çalışanları, kamu kurumlarını ziyaret ederek masa başında çalışanlara egzersiz videoları ve broşür dağıtıp, egzersiz yaptırdılar.
Bozyazı İlçe Sağlık Müdürlüğü, ’10 Mayıs Sağlık İçin Hareket Günü’ kapsamında farklı bir etkinliğe imza attı. Sağlık çalışanları, duyarlılık oluşturmak için bir ilki gerçekleştirerek, ilçedeki Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü ile Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü amir ve çalışanlarına, masa başında egzersiz yaptırdılar.
Etkinlikle ilgili açıklama yapan Bozyazı İlçe Sağlık Müdürü ve Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ahmet Hakan Acı, bu ziyaretlerde masa başında çalışan kamu görevlilerine broşür ve egzersiz videoları da dağıttıklarını belirtti. Hareketsiz yaşamın sadece Türkiye’yi değil, bütün insanlığı tehdit eden önemli bir sağlık problemi olduğunu vurgulayan Acı, hareketsiz yaşamın, kalp-damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri, hipertansiyon ve kas-iskelet sistemi hastalıkları ile obezitenin temel nedenleri arasında sayılabileceğini söyledi. Bu hastalıklardan korunmanın en temel kuralının fiziksel aktiviteyi yaşamın bir parçası haline getirmekten geçtiğini ifade eden Dr. Acı, fiziksel aktivitenin, kadın-erkek her yaştaki bireye sağladığı fiziksel, sosyal, zihinsel ve ruhsal yararlarının çok fazla olduğunun altını çizdi.
Düzenli yapılan fiziksel aktivitenin yüksek tansiyon, kalp-damar hastalıkları, diyabet, meme ve kolon kanseri, kas iskelet sistemi hastalıkları ile depresyon riskini azalttığını dile getiren Acı, ”Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, günlük 30 ila 60 dakikalık fiziksel aktivite, göğüs ve kolon kanseri riskini ciddi ölçüde azaltmaktadır. Her hafta 150 dakikalık orta şiddetli fiziksel aktivite, yani hızlı yürümek, düşük tempolu koşular, ip atlamak, yüzmek, masa tenisi, dans etmek, yavaş tempoda bisiklet sürmek ve benzerlerini yapmanın kalp hastalığı riskini yaklaşık yüzde 30, diyabet riskini yüzde 27, göğüs ve kolon kanseri riskini yüzde 21-25 azaltmaktadır. Gelişmiş toplumlarda olduğu gibi ülkemizde de hareketsizliğe bağlı sağlık sorunları yaşayan çocukların ve yetişkinlerin sayısı, bunlar için yapılan sağlık harcamaları artmaktadır. Her geçen gün televizyon, bilgisayar, internet, sanal oyunlar gibi oturarak yapılan işlere daha çok vakit harcayan çocuklarımızı sokağa çıkarmak ve onların mümkün olduğunca çok hareketli bir yaşam sürmelerini sağlamak için okullarda aktif beden eğitimi derslerinin yapılması, spor kulüplerinin oluşturulması, ailelerin çocukları ile beraber düzenli fiziksel aktivite etkinlikleri yapmaları ve çocukların oyun oynama imkanlarının sağlanması gerekir. Sağlıklı yaşamın temel kurallarından birinin düzenli fiziksel aktivite olduğunu unutmayalım. Sağlıklı bir yaşam için harekete geçelim” dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER