2021 YILINDA MASKESİZ GÜLÜMSEYİN

Eski CHP milletvekili ve Mersinli Fikri Sağlar; Türban, irticai faaliyetlerin, şeriat isteyenlerin üniformasıdır; ben yargılandığım zaman, türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde, benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var demiş..

Bu söylem ve arkasındaki düşünce/zihniyet/zorbalık mantığı, 2021 yılında yapılabilecek, hukuki bir tartışma değil, bir çatışma arzusu ve savaş ilanı yaygarasıdır.

Böyle bir düşüncenin/uygulamanın, çığırtkanlığın 2021 yılında olmasını istemiyoruz
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Fikri Sağlar’ın bu sözleri karşısında, Hangi çağın neresindeyiz biz yahu? Kişi, başörtüsü takar veya takmaz, bu onun tercihidir. Böyle bir ayırımcılığı asla kabul etmiyorum ve doğru bulmuyorum demiş. Güzel.. Beklenen davranış..
Ancak..?

İnanalım mı?
Türkiye buna inanmak istiyor.. Ama, Ziya Pa
şa ne demiş; Pek rengine inanma, felek eski felektir. Türkiyenin CHPsi eski CHP.. Rabbim, 2021 yılında bu tür ötekileştirmelerden bizleri korusun.. 28 şubatları Türkiyeye bir daha yaşatmasın.

Güzel gör, güzel düşün, hayattan tat al. Mutluluk verenden yana ol/onu al, üzüntü ve keder verenden uzak ol.
Sab
ırlı ol. Hz. Ali ne demiş; “İlim müminin dostu, ağırbaşlılık veziri, akıl yol göstericisi, amel komutanı, yumuşaklık babası, iyilik kardeşi ve sabır reisidir.

Felsefe yazarı Şeyzeri de; Sabır, üstün huyların komutanı ve lideridir. Ve ağır başlılığın meyvesi sabırdır der.

Sağlıklı olmak için ne yapılması gerekirse yapmalıyız. Sağlık zengini olmaya çalışalım, çaba sarf edelim. İnsan, sağlığı bozulduysa hayatının fişi çekilmiş gibi hisseder.
2021 y
ılı bize duygusal olmayı, arkadaş olmayı, yoldaş olmayı, kardeşliği tavsiye ediyor. 2020 yılına özeleştiri yaparak bakalım, ama, 2021 yılına yepyeni duygularla, yepyeni hedeflerle, yeni heyecanlarla bakalım..

Ötekileştirmeyelim, kucaklaşalım. Paylaşalım, kıskanmayalım. Kolaylaştırmadan yana olalım, zorlaştıran olmayalım. Küstürmeyelim, yanlışlıkla küstürmüşsek barışalım. Birlik beraberlikten yana olalım, ayrışmayalım.
Ve b
ırakın insanları; kadın erkek, açık kapalı, türbanlı/başörtülü ayırımlarını bırakalım. Kanunlara/yasalara uygun bir şekilde, bireysel haklarını herkes kullanabilsin. 

Sabırla/bekle; koronadan kurtulacağız inşallah. Uzaklaşmak durumunda olduğumuz sevdiklerimizle beraber olacağız. Herkesi olduğu gibi kabul edeceğiz. Anlayışlı olacağız. Hoşgörülü olmayı bileceğiz/bilmeliyiz. Savaşlar ölümle bittiğine şahit olduk. Savaşsız bir dünya/yıl, inşallah. Her şartlarda gel dediğinizde gelecek, güvendiğin kişilere dostlara ihtiyaç var. Zevkler ve düşünceler aynı olan dostluklar kuracağız/kurmalıyız. Fırsatlar bizim elimizde; şansınız bol olacak inşallah. En iyi zenginlik sağlık zenginlidir. Sağlıklı bir yılınız olsun. Para huzur vermiyor ama sinirlerimize iyi geliyor. Parasız maydanoz bile alamıyorsun. Bol kazancınız olsun. Rahatlık duygusu, dinginlik/dinçlik. Huzurlu olmak ne güzel. Huzurlu olun. Sevdiklerinde beraber olmak, çocuklarınla/torunlarınla altına naylon koyarak Kaş yaylasında karda kaymak, Pulluda piknik yapmak, mezuniyet töreninde şapka fırlatmak; mutlu olmanın şekli gösterimidir. Güzel duygulara sahip olmak mutluluktur. Mutlu olmanın şartlarını oluşturalım inşallah.
Haydi aşıya: 2021 yılında korona aşısını yapanlardan olun; “maskesiz gülümseyin.”
Sabır, sevgi, hoşgörü, barış, dostluk, şans, sağlık, para, huzur, mutluluk, gülümseme; yeni yılda hepsi sizin olsun.
2021 yılında yaşayacaklarınız, 2020 yılında yaşadıklarınızdan daha güzel olması dileklerimle; mutlu yıllar..
Maskesiz gülümseyenlerden olunuz..
Hoş olun. Ocak 2021, Anamur. İsmet Kadıoğlu.

 

YORUM EKLE