1 Kasım Seçimleri

7 Haziran seçimlerindeki AK Parti düşmanlığı olan bazı çevrelerin ve ülkemizde yaşanan olumsuzlukların faturasının birilerine kesilmesi gerekiyordu.
7 Haziran'da bu faura Ak Parti'ye kesildi. Seçmen iradesini kullanmak yerine, bazı çevrelerin algısıyla kendi tarafı olduğu partiye değil, Ak Parti'nin kırılma noktası oan HDP'ye oy vermeyi tercih etti.
Seçim sonuçları, evdeki hesabın çarşıya uymadığını bir kez daha göstermiş oldu. Ülkede ekonomik dengeler bozuldu, adete kriz varmış gibi sessizlik hakim oldu. Borsa düştü dolar ve Euro yükseldi, yatırımcı yatırımları askıya aldı.
Kin ve nefretin bedelini tüm ülkenin fertlerine ödetmeye kimsenin hakkı olmadıı gibi, böyle bir davranışın kendilerinede zarar vereceğini anlamaları gerekirdi. Kimilileri kabul etmesede, ülkemizdeki değişimlerin istikrarın ve ynilenmenin mimarı Ak Parti hükümetleridir. Öncelikle bunu kabul etmek gerekir. Ancak beğenmiyor isen yıkıcı deiğl yapıcı olarak davranmalı ona göre atım atılmalıdır.
1 Kasım seçimlerine gelindiğnde ülkemiz için dönüm noktası idi ya istikrarsızlık yada refahın daha da artacağı bir dönemin başlangıcı olacaktı.
Nasrettin hoca misali kimse oturduğu ağacın dalını kesmek istemez. 1 Kasım seçimlerinde bir çoğu durumun böyle olmamaması gerektini açık bir şekilde gördü, ve kararını verdi.
Seçimlerde tekrar Ak Partiyi destekleyerek tek başına hükümet kurma yetkisi verdi.
7 Haziran aynı zamanda Ak Parti yönetimine açık bir nota idi. Eğer sen özünden ayrılır, bu milletin menfaatleri için tavizler verir, devşirme yolu ile partiyi şekillendirip, ülkeyi yönetmeye kalkar isen ben gereğini yaparım mesajınıda iletti.
Ak Parti yöneticileri bu mesajı alır ve doğru okurlar ise istikrar ve ilerleme mümkün olur.
1 Kasım seçimleri Ak Parti'nin kırılma noktasıdır. Bu seçimi iyi değerlendirip, zafer sarhoşu olmak yerine, Halka hizmeti Hakka hizmet anlayışıyla ilke edinip, doğru, dürüst Ahlaklı kadrolarla yola etmek doğru olanıdır.
Yoksa yoldan çıkanı yola getirmesini bilen bu milet, gerektiğinde yoldan atmasını da çok iyi bilir.

YORUM EKLE