Beşyüz Fidan Toprakla Buluştu

Yenişehir Belediyesi, Toros Üniversitesi ile iş birliği yaparak, Kocavilayet Mahallesi Nevit Kodallı Caddesi üzerinde bulunan 5 bin 300 metre kare alanda 550 çam fidanını toprakla buluşturdu.

Beşyüz Fidan Toprakla Buluştu

Kocavilayet Mahallesi Nevit Kodallı Caddesi üzerinde bulunan 5 bin 300 metrekare alanda gerçekleştirilen fidan dikim törenine Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Toros Üniversitesi Rektörü Haluk Korkmazyürek,  üniversite öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, üniversitelerin ürettiği bilgileri Yenişehir’de uygulamaya açık olduklarını vurgulayarak; “Bugün burada bu ormanı oluşturma konusunda olduğu gibi üniversitemizle sürekli iletişim, bilgi alışverişi ve karşılıklı destek halinde olup Yeni Yenişehir’i oluşturmamız adına Toros Üniversitemizden önemli destekler alacağımıza inanıyorum. Geçtiğimiz yıllarda yıkmaya, yıkıp yol yapılmaya çalışılan ODTÜ Ormanlarının, öğrencilerin karınca gibi çalışıp fidan dikerek oluşturduğunun unutulmaması gerekir.  ODTÜ’lü öğrencilerin onlarca yıl önce başlattığı orman çalışmasını bu gün bizler Yenişehir’den başlatıyoruz. Mersin’de çöp yığınları üzerinde 160 dönüm üzerine kurulan 68’liler Ormanı var. Bu ormanın oluşturulması da gerçekten takdire şayan gerçekten çok büyük bir projedir. Yeni ormanları birlikte oluşturma, halkın aktif kullanımına açık yeşil alanları oluşturma konusunda iş birliklerimiz devam edecek” dedi.  

Başkan Özyiğit, Toros Üniversitesinin katkılarıyla toprakla buluşturdukları 550 fidanın sayısını ilerleyen dönemlerde arttırarak 5 bin 300 metre karelik alanı bir orman haline getireceklerini de sözlerine ekledi.

Toros Üniversitesi Rektörü Haluk Korkmazyürek ise üniversite olarak Yenişehir Belediyesiyle iş birliği içerisinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ Toros Üniversitesi olarak hem bilim üretme, bilimi yayma hem de toplumsal ve sosyal sorumluluk kapsamında belediyemiz aracılığıyla toplumun her kesimine her türlü hizmete hazır olduğumuzu beyan etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER