Azgın Sularda Can Pazarı

Mersin'de dere sularında akıntıya kapılarak sürüklenen minibüste can pazarı yaşandı. Azgın suların sürükleyerek devirdiği minibüsün üzerinde mahsur kalan bir Suriyeli, saatler süren çalışmalar sonrası kurtarılabildi.

Azgın Sularda Can Pazarı
Edinilen bilgiye göre, bölgede balıkçılıkla uğraşan Mustafa Büyükkınacı, yanında Suriye uyruklu Abdurrahman Hacı Rıdvan ile birlikte merkez Akdeniz ilçesi Karaduvar Mahallesi'ndeki Deliçay deresinden minibüsü ile karşıya geçmeye çalıştı. Ancak gece boyunca yağan yağmur dolayısıyla su seviyesi yükselen deredeki akıntı, minibüsü sürüklemeye başladı. Derenin ortasında akıntıya kapılan minibüs, bir süre sürüklendikten sonra devrilerek durabildi. Minibüs sürücüsü Mustafa Büyükkınacı, aracın camından çıkıp yüzerek kurtuldu. Ancak Suriye uyruklu Abdurrahman Hacı Rıdvan, yüzme bilmediğinden minibüsün üzerine çıkıp kurtarılmayı bekledi. 

İhbar üzerine önce olay yerine polis ekipleri sevk edildi, ardından kurtarma çalışmaları için Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri çağırıldı. Ancak kurtarma için gelen uzun merdivenli 2 itfaiye aracının çalışmaları sonuç vermedi. Bu arada azgın suların tam ortasında kalan Suriyelinin rahat tavırları dikkat çekti.

İtfaiye ekiplerinin çalışmalarından sonuç alınamayınca, Deniz Şube Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç ekiplerinden yardım istenildi. Olay yerine gelen 3 dalgıç, minibüse giderek Suriyeliyi bir ipe bağlayıp karaya çıkardı. Saatler süren çalışmalar sonrası kurtarılan Suriye uyruklu Rıdvan'a ilk müdahale olay yerinde bekletilen ambulansta yapıldı. Abdurrahman Hacı Rıdvan, daha sonra kendisini kurtaran polislere sarılıp öperek teşekkür etti. Rıdvan, Arapça yaptığı konuşmada kendisi minibüs üzerindeyken aklının Suriye'de olduğunu söyledi.

Bu arada minibüs sürücüsü Mustafa Büyükkınacı ise, aracın kendisinin kullandığını belirterek, "Burası betondu. Geçebileceğimi düşündüm. Ancak geçemedik ve sulara kapıldık. Ben yüzme bildiğimin için yüzerek çıktım, O bilmiyordu, araçta kaldı. Buraya bir köprü şart. Çünkü benzer olaylar sürekli yaşanıyor" dedi.

Polis, olayla ilgisi soruşturma başlattı.
Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2014, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER