TEŞEKKÜR ve ÇOCUK DEMEK

Görünmez kaza derler ya, bundan 2 ay önce Anamur emniyetinin altında yürürken ayağım takıldı ve tepemin üstüne düşmemek için sağ elimin parmakları üzerine, çok hızlı ve sert bir şekilde düşmem sonucu avucumun içi bıçak kesmişçesine yırtıldı. Çevreden görenler ambulans çağırıp acilen hastaneye beni attılar. 16 dikiş atıldı. 17 gün sonra dikişi alındı. Alındı alınmasına ama fizik tedavi almak gerekirdi. Ve Anamur Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Servisi’nde 30 gün tedavi gördüm. Benim gibi tedavi görenler vardı. Hüseyin isimli bir gencin de parmakları kesildiği için tedavi görüyordu. Sanırım 4-5 yaşlarında bir kızı var ve bazen onunla birlikte geliyordu. İsmi Hüsna. İlk gün bizler ve odada görevli kişilerden kaçıyor babasının arkasına saklanıyor, sorulan sorulara cevap vermiyordu. Çocuk bu denir ya.. Yaşı-başı, köyü, giyimi dikkate almadan herkesin ilgilendiği ve onunla en güzel şakalarla çocukça ve çocukla çocuk olmayı ister. Birkaç gelişten sonra serviste Hüsna ile herkes ilgilendi, ona onun anlayacağı dilde takıldı. Tabi o da şımardı. Hepimiz onunla çocukluğumuzu yaşadık. İşte Hüsna’nın davranışları bu yazımın yazılmasına vesile oldu.

Bu arada ben hastaneden ayrıldım. Elim kısmen iyileşti ama tam değil. Şimdi Ankara’dayım ve bir başka kuruma görünmem gerekiyor. Esas konumuza girmeden; Anamur Devlet Hastanesi Fizik Tedavi doktorum Ulviye hanım başta olmak üzere, serviste benimle ilgilenen yani tedavimi bizzat yapan Kılıç Köyü Karaağaç mahallesinin kızı Kiraz Hanım’a ve Fizyoterapist Mehmet Bey kardeşimize ve Sağlık Meslek’te okuyup staj gören, henüz çocukluktan tam kurtulmamış öğrenci olan çocuklarımıza ve tüm çalışan elamanlara çok çok teşekkürler. Her türlü imkanı bize sakin ve rahat bir şekilde hiç atlamadan-atlatmadan sırasıyla sunuyorlardı. Teşekkürler Mehmet bey, Kiraz hanım, Zarife hanım ve tüm çalışanlar. Sağ olsunlar ve devletimiz sağ olsun..

Çocuk demek ne demektir?
Çocuk; anne karnında ya da bebeklik çağı ile erginlik çağı arasındaki gelişme döneminde bulunan kişi. Yani küçük yaştaki insan.

Çocuk demek hareket etmek koşmak, eğlence demektir. Gürültü demektir, üst baş çamur demektir, neşe demektir. Yapılmayacakların yapılması demektir, imkansızı imkanlı kılmak demektir. Pekmezle yoğurdu karıştırıp tekrar ayırtan demektir..
Çocuk demek özveri demektir. Annesinin özverisine sığınarak onu uykusuz bırakan demektir yani uykusuzluk demektir, masal demektir, oyuncak demek ve oyun demektir, dağınıklık ama dağınıklığı seyreden gülen yüz demektir.
Çocuk neler yapmıyor ki?
Çocuk demek yaramazlık demektir.. Annesinin, yaramazlık yaptığında terlikle vurması halinde acımadı kii.. diyen kişi olmaktır. Çocuk demek yaramazlık yaptığında istediğini yapamamak demek bazen de istediğini yapmak demektir.
Çocuk demek kahkaha demek aynı anda avaz avaz ağlamak demektir..
Çocuk deyince, akla oyun gelir, salıncak gelir, uçurtma gelir, en güzeli de güzellik gelir. Çocuk deyince melek akla gelir. Çünkü o, bir melektir..
Çocuk kalabilmeyi isteyenlerden olmanız dileklerimle.. Bu konuyu devam edeceğiz.
Hoş kalın. Mayıs 2019, Anamur. İsmet Kadıoğlu.


 

YORUM EKLE