İnternette araştırılması en tehlikeli ünlüler

Bilgisayar korsanları halkın ünlülere olan merakını kullanarak, internet tutkunlarını kötü amaçlı yazılımla dolu sitelere çekiyor. Yapılan araştırmada arama motorlarında gezinirken araştırılması en tehlikeli ünlüler listesi yayınlandı.

İnternette araştırılması en tehlikeli ünlüler
 Bu yıl sekizincisi yapılan yıllık araştırma, internette en çok müzisyen ve komedyenler için arama yapıldığını gösteriyor. Araştırmaya göre, Amerika’da geç saatlerde yayınlanan Jimmy Kimmel Live programının sunucusu Jimmy Kimmel, McAfee’nin çevrimiçi aranabilecek en tehlikeli ünlüler sıralamasında en üstte yer aldı. McAfee Most Dangerous CelebritiesTM araştırmasında elde edilen sonuçlara göre, arama yapmak için en tehlikeli isimler arasında komedyen ve müzisyenlerden derlenmiş bir grup var.

2008 yılında Brad Pitt’in ardından, Jimmy Kimmel (39. sıradan yükselerek) 1. sıraya yerleşen ikinci erkek oldu. DJ Armin van Buuren Kimmel’in arkasından ikinci sıraya yerleşirken, Ciara sıralamada üçüncü oldu. İlk 10’a giren diğer ünlüler arasında Blake Shelton, Britney Spears (7. Sıradaki yerini koruyor) ve üç New Jersey’li: Bruce Springsteen, Jon Bon Jovi ve Chelsea Handler yer aldı.

Tüketicilerin ödül törenleri, yeni filmler ve TV programlarına olduğu kadar ünlülerin başını çektiği en son kültürel trendlere gösterdikleri ilgiden istifade etmenin yollarını arıyorlar. Bu korsanlar halkın ünlülere olan merakını kullanarak onları kötü amaçlı yazılımla dolu sitelere çekiyor, bu sayede şifre ve kişisel bilgilerini çalarak menfaat elde ediyorlar.

McAfee’de tüketici güvenliğinin baş savunucusu Gary Davis, “Pek çok tüketici, ünlüler ve magazin haber, fotoğraf ve videolarını internette ararken karşı karşıya oldukları güvenlik risklerinden tamamen habersiz; anında istediklerine ulaşabilmek için güvenliklerini riske atıyorlar,” diyor. Davis, “İnternet korsanları, tüketicilerin ünlülerle ilgili flaş haberlere olan ilgisini çıkarları için kullanıyor; bu davranışı kaldıraç olarak kullanıp insanları, bilgisayar ve diğer cihazlarına ciddi biçimde virüs bulaştırabilecek ve kişisel verilerini çalabilecek güvenli olmayan sitelere yönlendiriyorlar” dedi.

Yapılan araştırmaya göre internette araştırılması en tehlikeli en ünlü 10 isim ise şu şekilde;
1-Jimmy Kimmel yüzde 19.38
2-Armin van Buuren yüzde 19.33
3-Ciara yüzde 19.31
4-Flo Rida yüzde 18.89
5-Bruce Springsteen yüzde 18.82
6-Blake Shelton yüzde 18.47
7-Britney Spears yüzde 18.19
8-Jon Bon Jovi yüzde 17.64
9-Chelsea Handler yüzde 17.22
10-Christina Aguilera yüzde 16.67

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2014, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER