Silifke Çağla Festivali

3. Çağla Festivali ve Kültür Şenlikleri davetlilerin ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘Kültür ve öz değerlerimizi öne çıkaran festivallerimizi gelenekselleştirmeye devam ediyoruz’ dedi.

Silifke Çağla Festivali

Silifke Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Çağla Festivali ve Kültür Şenlikleri Işıklı Mahallesinde yapıldı. En iyi çağla yarışmasının yapıldığı şenlikte vatandaşlar Latif Doğan konseriyle doyasıya eğlendiler.

Işıklı-Yeşilovacık-Hırmanlı ve Akdere Mahallelerinin katılımıyla Işıklı Mahallesi mevkiinde gerçekleştirilen şenliğe CHP Mersin Milletvekilleri Dr. Hüseyin Çamak, Serdal Kuyucuoğlu, Dr. Aytuğ Atıcı, Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ve eşi Pakize Turgut, Işıklı ve Çevre Mahalleleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Zafer Can, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Şenlik öncesi Zeytin Dalı Harekâtı’na katılan kahraman Türk askerleri ve Afrin şehitleri için Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

“ÖZ DEĞERLERİMİZİ YAŞATMALI VE GELECEĞE TAŞIMALIYIZ”

Yörenin tanıtımını ve kültürünü gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan festivali gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Barışın ve özgürlüğün kenti Silifke’mizin bu güzel coğrafyasında 3. Çağla Festivalini gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Çağla Festivalimizin artık geleneksel hale geldi. Bu coşkulu ve sevinçli kalabalığı daha büyük festivallerde görmek istiyoruz. Böyle birlikteliklerimiz sayesinde yöremizi, tarım ürünlerimizi, doğal güzelliklerimizi, kültürümüzü ve sosyal yaşantımızı tüm dünyaya tanıtma imkânı buluyoruz. Bizim olan değerlerimiz nasıl bize sapasağlam geldiyse, bize düşen de bu değerlerimize sahip çıkıp, eksiltmeden, bilakis üzerine daha fazlasını koyarak geleceğe aktarmaktır.

İlçemizin sosyal ve kültürel bakımdan gelişmesi, vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükselmesi, kısacası ‘merkez ve kırsalıyla daha yaşanılabilir bir Silifke’nin gerçekleşmesi’ hep hayalimiz, önceliğimiz ve hedefimiz olmuştur. İnşallah hep birlikte çabalarımızla festivalimizi hak ettiği noktaya getirebiliriz. Çağla Festivali ve Kültür Şenliklerimizin düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“FESTİVALİMİZİN ÜÇÜNCÜSÜNÜ GERÇEKLEŞTİRMEKTEN BÜYÜK MUTLULUK DUYDUK”

Çağla Festivalinin üçüncüsünü gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Işıklı ve Çevre Köyleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Zafer Can, “Işıklı yöremiz Türkiye ve dünyaya ismini çağla meyvesiyle duyurmuştur. Geçen yıl ikincisini bu yılda üçüncüsünü düzenliyoruz. Bu yıl daha coşkulu ve kalabalık bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Bu demek oluyor ki halkımız ve her kesimden vatandaşımız Işıklı Mahallesini ve çevre mahallelerimizi tanıyor, biliyor ve görüyor. Bu bölge Akdere’siyle, Yeşilovacık, Hırmanlı ve Işıklı mahalleleriyle ilçemizin en önemli köyleri arasında yer almaktadır. Çağla meyvesi de en önemli geçim kaynaklarımız arasındadır. Yöremizi, tarım ürünlerimizi ve köyümüzün bütün güzelliklerini böyle şenliklerde tanıtmaya gayret göstereceğiz. Derneğimiz ve yöremiz insanlarıyla birlikte böylesi bir başarıya imza atan belediyemize ve başkanımız Dr. Mustafa Turgut’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

CHP Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak, Serdal Kuyucuoğlu ve Aytuğ Atıcı’da festivalin düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ederek, 3. Çağla Festivalinin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundular.

LATİF DOĞAN MUHTEŞEM BİR KONSER VERDİ

Çağla yarışması, halk oyunları gösterileri ve Fasıl grubu gibi etkinliklerin yer aldığı Çağla Festivalinde ünlü ses sanatçısı Latif Doğan, muhteşem sesi ve oyunlarıyla kalabalığı coşturdu. Latif Doğan, seslendirdiği hareketli şarkılarla konseri izlemeye gelenleri hem oynattı hem eğlendirdi. Yediden yetmişe yaklaşık 10 bin kişinin izlediği konserde Latif Doğan tahta kaşıklarla Silifke oyun havalarını oynadı. Yaklaşık 2 saat süren konser sonunda Latif Doğan’a Çağla Festivali anısına çiçek ve plaket takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER