RAMAZANA HAZIRMIYIZ ?...

Paslanan kirlenen katılaşan kalplerimizi yıkayıp arındıracak olan kutlu zaman dilimi başlamak üzere..İnsanlığımızı kulluğumuzu sorumluluklarımızı hatırlamak için bu ayda Ramazan ayında inen Kur'an-ın ebedi mesajlarına kulak vereceğiz.

Hayatımızın her alanında var olan hazırlık elbette ki Ramazan ve Kur'an Ayı içinde olmalıdır. Sahur ve İftar sofraları için çarşı pazar ve alışveriş yerlerinde mutfakta ki dolaplarımızı doldurmak için ,Mazlum gönül coğrafyamızın bir çok yerinde bir lokma ekmeğe ,bir yudum suya muhtaç hatta her gün açlıktan can verenlerin olduğu bir zamanda yapılan hazırlığı, hayatımızı şereflendirecek yüce kitabımızı anlamaya, yaşamaya gönül , zihin dünyamızın tamiri için de bir gayret ve çaba gösterebiliyor muyuz . Ramazan ayındaki sahur kalkışları seherlerin bereketiyle dirilişe ,uyanış kirlenen dünyamız için gözyaşına , ümmetin içine düştüğü rezaleti kurtarmaya dönüşmüyorsa manevi kirlerden temizlenemeyiz.Ramazan arındıran ,temizleyen bir aydır. Hayatımızın her alanına nüfuz eden kirlilikten: siyasette,ticarette,kültürde sanatta,ahlakta sokakta nasibini almıştır.Kötülük açgözlülük,lüks israf,bencillik şiddet, yağanlaşırken, adalet,ihsan,tevazu,sevgi,vefa,affetme gibi erdemler unutturulmuştur.

Kötülüklerin yaygınlaşması içimizi daraltıyor.ufkumuzu karartıyor.İşte böyle bir zamanda Ramazan imdadımıza yetişiyor.Kirlenen katılaşan kalplerimizi rahmet deryasında yıkayıp arındıracak kutlu ay ramazan başlıyor.

Aşırı arzu ve İhtirasları engelleyen, sabrı öğreten, nimetin kadrini bildiren, nefsi terbiye eden, mağfiret ve rahmet ayı Ramazan-ı Şerifi, 6 Mayıs Pazartesi gününden itibaren idrak edeceğiz inşallah.. Ramazan ayı fazilet bakımından nice güzelliklerin bahşedildiği mübarek bir zaman dilimidir. Dolayısıyla orucu midemize değil hayatımıza istikamet verebilecek güzel ve kalıcı alışkanlık ve prensipleri sahiplenecek hazırlıklar yapmalıyız.

İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran, en doğru yola ileten ilâhî kelâm olan Kur'an-ı Kerim, bu ayda indirilmiştir. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu ayda bulunmakta, İslam’ın beş esasından biri olan Oruç ibadeti de bu ayda yerine getirilmektedir.

Hayatımızın geri kalan kısmını daha güzel ve hayırla geçirebileceğimiz güzelliklere kapı aralayabileceğimiz on bir ayın sultanı Ramazana kendimizi ,nefsimizi,gönüllerimizi hazır hale getirelim.

Rahmetinden İstifade ederek Ramazana Kavuşmak dileklerimle...

YORUM EKLE