Tarhan Sel Yaşanmaması İçin Yerinde İnceleme yaptı

Mersin’de yaşanan sel felaketi sonrası tekrar yaşanmaması adına seferberlik başlatıldı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yaşanan sel sonrası sorunlu bölgeleri ziyaret ederek yapılması gereken çalışmaları yerinde inceledi.

Tarhan Sel Yaşanmaması İçin Yerinde İnceleme yaptı

İlgili birim müdürleriyle birlikte selin verdiği zararları yerinde görerek gerekli talimatları veren Başkan Tarhan, vatandaşların mağdur olmaması için yapılması gereken çalışmalara hemen başlanacağını ifade etti.

Vatandaşlarla görüşerek tespit edilen noktalarda onarım çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Tarhan, “Selin yaralarını sarmak önemli ancak bu tür afetler yaşanmadan tedbir alabilmek çok daha önemli. Büyükşehir Belediyemiz ve Mersin Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüz ile afetin tekrar yaşanmaması için gereken çalışmaları yapıyoruz. Sıcağı sıcağına incelemeler yaparak doğru işler yapma hedefindeyiz. Su taşkını neden yaşanıyor, çözüm için ne yapmak lazım hepsini yerinde görüyor ve kurumsal iş birliği içerisinde gerekli çalışmayı başlatıyoruz. Bugün ilgili birim müdürlerimizle birlikte üzerimize düşen tedbirleri almak ve sorunları doğru tespit etmek için incelemelerde bulunduk” dedi.

Alınacak tedbirlerle vatandaşların daha fazla mağdur olmasının önüne geçilebilineceğine dikkat çeken Başkan Tarhan, “Bir daha yaşanmaması adına yapılabilecek her şeyi planladık. Bu kez sadece selin yarattığı tahribatı onarmakla kalmayacağız bir daha yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız. Bizi aşan konularda ise ilgili kurumları harekete geçireceğiz. Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Ali Ulusoy ve Yol Yapım Daire Başkanı Hüsnü Öz, Mezitli’de incelemelerde bulunmuştu. İnceleme sonrası hazırlanan rapor Mersin Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen toplantıda ele alınarak harekete geçildi” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER