ilk İftarı Vatandaşlarla birlikte açtı.

Mezitli Belediyesi, Ramazan ayı ilk iftar yemeğini Davultepe 75. Yıl Mahallesi’nde verdi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı iftar programı, aynı yerde 10 gün boyunca devam edecek.

ilk İftarı Vatandaşlarla birlikte açtı.

Mezitli Belediyesi’nin mahallelerde düzenlediği iftar programı devam ediyor. Bu kapsamda Davultepe 75. Yıl Mahallesi’nde verilen iftar yemeği, Davultepe gönüllüevi karşısındaki alanda organize edildi. İftar yemeğine katılan Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, vatandaşlarla birlikte kuyruğa girerek iftarını açtı. Ezanın okunmasıyla orucunu açan vatandaşlar, 3 farklı yemek ve tatlıdan oluşan iftar menüsü ile iftarlarını açtı.

75. Yıl Mahallesi’nde kurulan 750 kişinin iftar açmasını sağlayan çadır 10 gün boyunca bölgede yaşayan vatandaşlara hizmet verecek. Daha sonra 10 gün Tece’de kurulacak iftar çadırı, son olarak ta Kuyuluk bölgesinde oturan vatandaşlarla buluşacak.

İftardan sonra vatandaşlarla bir araya gelerek mini bir halk günü de gerçekleştiren Başkan Tarhan, İftar programının vatandaşlarla buluşmak için vesile olduğunu söyledi.

Başkan Tarhan, “Her yıl olduğu gibi belediye olarak İftar yemeği veriyoruz. Ramazan ayı, halkımız arasındaki birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın simgesi ve sembolü olmuştur. Zaten biz inanç olarak halkımız arasındaki birlik beraberlikten yana olan insanlarız. Ramazan ayı da buna bir vesile olmuştur. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da iftar soframızda halkla buluşuyoruz. Oruç tutsun tutmasın iftar çadırları birliğin ve hoşgörünün semboldür. Umarım bu birlik diğer zamanlara da yansır” dedi.

Bunun dışında Mezitli Belediyesi Aşevinin her gün yoksul vatandaşların evine kadar yemek götürmeye devam ettiğinin altını çizen Başkan Tarhan, “Biz sadece Ramazan ayında değil yılın tüm günlerinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sıcak yemek ulaştırmaya çalışıyoruz. Her gün 500’ü aşkın vatandaşımızın evine kimse görmeden,  sıcak yemek ulaştırıyoruz” şeklinde konuştu.

İftar sofralarının Ramazan ayının ruhuna uygun olarak birlik ve beraberlik buluşması haline geldiğini ifade eden Başkan Tarhan, “Ayrıca kurulan iftar sofralarına elimden geldiğince katılmaya çalışıyorum. Çünkü iftar sofraları vatandaşlarla diyalog kurabileceğimiz, sorun ve sıkıntılarını dinleyebileceğimiz tarafsız bir arena bizim için. Doğrudan halkımızla iletişim kurma şansımız oluyor. Bu vesile ile bize ulaşamayan vatandaşlarımızın dertlerini ilk ağızdan dinleyebilmek için bir fırsat iftar çadırlarımız. Çadırımız 10 gün boyunca burada kurulu olacak. Daha sonraki hafta ise Tece’de bir mahallede en son da Kuyuluk bölgesinde iftar soframız kurulacak” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2019, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER