Okullar İlaçlanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’nde görevli ekipler, yarıyıl tatilinde okulları haşerelere ve diğer zararlılara karşı ilaçlıyor.

Okullar İlaçlanıyor

Yıl boyunca sistemli biçimde yapılan çalışmalara yarıyıl tatilinde ağırlık veren ekipler, Tarsus merkez ve bağlı mahallelerde bulunan toplam 150 ilkokul, ortaokul ve anaokul ile 23 liseyi program dâhilinde ilaçlıyor.

Halk sağlığını ön planda tutan Mersin Büyükşehir Belediyesi, zararlılara karşı mücadelesini aralıksız olarak sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’nde görevli ekipler, Tarsus merkez ve bağlı mahallelerde bulunan tüm okulları ilaçlıyor.

Yarıyıl tatili dolayısıyla yoğunlaştırılan çalışmalar kapsamında Tarsus merkez ve bağlı mahallelerde bulunan 150 ilkokul, ortaokul ve anaokulu ile 23 lise, program dahilinde ekipler tarafından titiz şekilde ilaçlanıyor ve dumanlama faaliyeti gerçekleştiriliyor.

Okulların tüm alanları ilaçlanıyor

Geleceğimiz olan çocukların sağlıklı bir ortamda eğitim görmeleri için ilaçlama faaliyetleri yürüten Büyükşehir ekipleri, karasinek, larva, fare ve sivrisinek başta olmak üzere diğer zararlılara karşı okulların iç bölümlerini, depo alanlarını, lavabolarını ve tuvaletlerini, bahçe bölümünde bulunan çöp kovalarını, oyun alanlarını ve diğer eklentilerini ilaçlıyor.

70 binin üzerinde öğrencinin eğitim gördüğü Tarsus ve bağlı mahallelerde ilaçlama çalışması yapan ekipler, hassas olan bölgelerdeki okulları ise ikinci kez ilaçlıyor. İlaçlama ekipleri okulların yanı sıra kanalizasyon, kamuya açık alanlar ve kırsal mahallelerdeki ilaçlama çalışmalarını da sürdürüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER