Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının yoğun olduğu kırsal bölgelerde sürdürdüğü çalışmalarla yolların sürekli açık kalmasını sağlıyor. İlk karın düştüğü yerlerden biri olan Toroslar İlçesi Arslanköy Mahallesi’nde Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin yürüttüğü karla mücadele çalışmaları ile yolların kapanması engelleniyor.

Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Mut ve Silifke’de de karla mücadele çalışmaları sürüyor. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Mut İlçe Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Mut Dağpazarı Grup Yolu ve Kozlar Yolu’nda, Silifke İlçe Müdürlüğü’nün koordinasyonunda ise 6 mahallede karla mücadele çalışmaları yürütülüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının yoğun olduğu kırsal bölgelerde karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışının ilk yaşandığı mahallelerden olan Toroslar İlçesi Arslanköy Mahallesi’nde devam eden çalışmalarla yolların kapanması engellenerek, yaşanabilecek sorunların önüne geçiliyor. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın ilçe müdürlükleri aracılığıyla Mut ve Silifke’de de karla mücadele çalışmaları sürdürülüyor.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kar yağışının yoğun olduğu tüm bölgelerde olduğu gibi Arslanköy’de devam eden çalışmalarla karın birikmesini önlüyor. Bu sayede yolların açık kalması ve vatandaşların kapalı yollar dolayısıyla sorun yaşamaması sağlanıyor.

Ekipler yol güvenliğini kontrol altında tutuyor

Arslanköy Mahallesi Başpınar Yolu, Yedigöz, Çatak mevkiileri ve merkez yollarında, 2 greyder, 1 kazıcı yükleyici, 3 operatör ve 1 yardımcı personel ile çalışan ekipler, yol güvenliğini kontrol altında tutuyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kırsal mahallelerin tümünde kardan dolayı kapanan yolların açılması için karla mücadele çalışmasına devam ederken, mahsur kalan vatandaşların da imdadına yetişiyor.

Mut ve Silifke’de de ekipler aralıksız çalışıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık Daire Başkanlığı Mut İlçe Müdürlüğü’nün öncülüğünde Mut’ta kar yağışından etkilenen yollarda karla mücadele çalışmaları sürdürülüyor. Bu çerçevede, Mut’ta Dağpazarı, Kavaközü, Elmapazarı, Demirkapı, Çivi ve Ballı’dan oluşan Dağpazarı Grup Yolu ile Kozlar Yolu’nda karla kaplanan yollar ekiplerin çalışmasıyla açılıyor. Çalışmalar, 2 greyder, 2 operatör, 2 yardımcı personel ve 1 pikap olmak üzere iki vardiyada toplam 12 kişi tarafından yürütülüyor.

Silifke İlçe Müdürlüğü’nün koordinasyonunda da Mara, Çatak, Kıca, Ayaştürkmenli, Kocaoluk ve Ören Mahallelerinde karla mücadele çalışmaları gerçekleştiriliyor. Çalışmalar 2 greyder ve 2 destek aracıyla 6 personel tarafından sürdürülüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER