Büyükşehir Fırtına Öncesi Önlemleri aldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde etkisini gösteren yağış ve fırtına dolayısıyla yaşanan olumsuzluklara anında müdahale ediyor. Kriz Masası koordinesinde Silifke, Erdemli ve Tarsus ilçelerinde yoğun olarak yaşanan su taşkınlarını önlemek amacıyla seferber olan ekipler, fırtına dolayısıyla oluşan durumların da önüne geçmek için hazır bekliyor.

Büyükşehir Fırtına Öncesi Önlemleri aldı

Yapılan müdahalelerle vatandaşların yaşanan olumsuzluklardan etkilenmemesi için çalışan ekipler, Silifke İlçesi Keşlitürkmenli Mahallesi Delikkaya mevkiinde su taşkınında mahsur kalan okul servisi içerisindeki 5 öğrenci ve 1 şoförü kurtardı. Bir taraftan dere taşkınlarına müdahale eden ekipler, diğer taraftan selde hasar gören bölgelerde onarım çalışmaları yapıyor.

Karaduvar Sahili Kazanlı Deliçay Geçişi de taşkın nedeniyle trafiğe kapatıldı. Ekipler,  Erdemli İlçesi Gücüş Mahallesi yolu Alata deresinde de kritik seviyeye ulaşan su taşkınına müdahale ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde etkisini gösteren yağış ve fırtına dolayısıyla yaşanan olumsuzluklara, oluşturduğu Kriz Masası ile tüm ekiplerini teyakkuza geçirerek,  anında müdahale ediyor.

Silifke, Erdemli ve Tarsus ilçelerinde yoğun olarak yaşanan su taşkınlarını önlemek amacıyla seferber olan ekipler, fırtına dolayısıyla oluşan durumların da önüne geçmek için hazır bekliyor.

Dere taşkını, su baskını, ağaç devrilmesi gibi yağış ve fırtınadan dolayı oluşan olumsuzluklar konusunda tüm ekip ve ekipmanlarıyla teyakkuzda olan İtfaiye, Fen İşleri, Yol Yapım Bakım ve Onarım, Park ve Bahçeler ile Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlıklarına bağlı ekipler, yağış ve fırtına etkisini kaybedene kadar çalışmalarını sürdürecek. 

Selde mahsur kalan öğrenciler kurtarıldı 

Silifke İlçesi Keşlitürkmenli Mahallesi Delikkaya mevkiinde yaşanan şiddetli yağmurda oluşan su taşkınında mahsur kalan okul servisi içerisindeki 5 öğrenci ve 1 şoför, Silifke İtfaiye Grup Amirliği ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.

Ekipler, dere taşkınlarına karşı önlemlerini aldı

Erdemli ve Silifke ilçelerinde, yoğun yağışın başlamasıyla birlikte yaylalardaki kar suları eridi ve derelerin taşmasına neden oldu. Büyükşehir ekipleri, iş makinalarıyla taşkınları önlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Silifke Bükdeğirmeni, Seyranlık ve Ovacık Mahallelerinde yoğun olarak oluşan su taşkınlarına müdahale eden Büyükşehir ekipleri, Çaltıbozkır ve Keşlitürkmenli Mahallerinde de vatandaşların selden dolayı mağdur olmaması için tüm tedbirleri alıyor. 

Erdemli İlçesi Gücüş Mahallesi yolu Alata deresinde kritik seviyeye ulaşan su taşkınına da müdahale eden ekipler, Erdemli’de yoğun yağış nedeni ile doluluk oranı artan derelerde olası taşkınları önlemek amacıyla gerekli önlemleri alarak, teyakkuzda bekliyor.

Tarsus da aşırı yağışlardan etkilendi

Tarsus İlçesi Pirömerli, Boztepe ve Böğrüeğri grup yolunda aşırı yağışlardan dolayı kapanan bölgelere müdahale eden ekipler, güvenliği sağlayarak yolu araç trafiğine açtı.

Tarsus İlçesi Çiftlik Mahallesi’nde aşırı yağıştan oluşan heyelan sonucunda kapanan yol da trafiğe açıldı. Tarsus İlçesi’nde etkisini gösteren yağışlarda zarar gören yol ve kaldırımlar, ekipler tarafından onarılıyor.

Öte yandan, Karaduvar Sahili Kazanlı Deliçay Geçişi de taşkın nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Fırtınadan ağaçlar devrildi

Merkezde etkisini gösteren fırtına dolayısıyla Yenişehir İlçesi Batıkent Mahallesi’ndeki bir sitenin içerisinde bulunan araçların üzerine devrilen ağaç, ekipler tarafından kaldırıldı. Ekipler, kent genelinde devrilen ağaçlar ile ilgili kısa sürede gerekli önlemleri aldı.  

Çamlıyayla Devlet Hastanesi’nde oluşan su baskını da Büyükşehir ekipleri tarafından giderildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER