Başkan Seçer 18 Mart Şehitlerini unutmadı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. Yıl Dönümü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Seçer 18 Mart Şehitlerini unutmadı

Başkan Seçer, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Çanakkale Savaşı, 1919’da Samsun’dan tüm Anadolu’ya yayılan bağımsızlık destanımızın yazıldığı Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin önsözüdür.

3 Kasım 1914’te başlayıp, 18 Mart 1915’e kadar Çanakkale Boğazı’nda cereyan eden çetin mücadeleler dünya tarihinin akışını değiştirmiş, eşsiz bir kahramanlık destanı olarak tarihimizin altın sayfalarına yazılmıştır.

Bu zaferin temelinde güçlü bir inanç, bağımsız vatan sevgisi ve hürriyet tutkusu bulunmaktadır.

Bu zafer, aynı zamanda genç yaşlı, kadın erkek demeden yüz binlerce vatan evladının iradesi ve cesaretinin, eşsiz vatan sevgisinin bir diğer adıdır.

Bugün bize düşen en önemli görev, şehitlerimizin emaneti olan her bir karış vatan toprağında birlik ve beraberlik içinde yaşamak; kentimiz, ülkemiz ve çocuklarımızın geleceği için daha çok çalışmak olmalıdır.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. Yıl Dönümü’nde Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vatanı için canını feda eden tüm şehitlerimizi ve sonsuzluğa uğurladığımız tüm gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.”

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2020, 20:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER