Baro Başkanı Türk Kadınlar Birliğini Kabul Etti

Türk Kadınlar Birliği Mersin Şube Başkanı Hülya Yücel ve yönetim kurulu üyeleri, Mersin Baro Başkanı Av. Ali Er’i makamında ziyaret etti.  

Baro Başkanı Türk Kadınlar Birliğini Kabul Etti

 Baro Bşk. Er, “İnsanlığı yetiştiren kadındır. Kadınlarımız ne kadar güçlü olursa, toplumumuz da o kadar güçlü olur. Kadının toplumda daha aktif olması, sosyalleşmesi, haklarını öğrenmesi konusunda Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezimiz önemli ve başarılı çalışmaları hayata geçirmiştir” dedi.                                                                                                                                                                         

 Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Ayfer Baydar, Türk Kadınlar Birliği Bşk. Yrd. Funda Yıldız, yönetim kurulu üyeleri Hüsniye Düşgün ve Emine Gilik, Genel Sekreter Zeynep Korkmaz’ın bulunduğu ziyarette Baro Bşk. Er, kadının siyasal haklarını elde etmesi ve sosyal yaşama katılımının sağlanması amacıyla kurulan Türk Kadınlar Birliği’nin, kadın hakları ve statüsü ile ilgili başarılı ve öncü çalışmalara imza attığını belirterek, Türk Kadınlar Birliği yönetimini tebrik etti.

“24 KADIN AVUKATIMIZ GÖNÜLLÜ DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİYOR”

Toplumumuzun gelişmesinde kadının önemli bir yere sahip olduğunu belirten Baro Başkanı Er, “İnsanlığı yetiştiren kadındır. Kadınlarımız ne kadar güçlü olursa, toplumumuz da o kadar güçlü olur. Kadının toplumda daha aktif olması, sosyalleşmesi, haklarını öğrenmesi konusunda Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezimiz önemli ve başarılı çalışmaları hayata geçirmiştir. Mersin Barosu Kadın Hakları merkezimiz, şiddete maruz kalan, maddi durumu yetersiz olan kadınlarımıza haklarını anlatmak ve haklarını kullanmalarına yardımcı olmak için hukuki açıdan gönüllü danışmanlık hizmeti vermektedir. Kamu kurumları ve sivil toplum örgütleriyle ortak hareket ederek, karşılaşmış oldukları sorunlara çözüm arayışlarına girmekte, eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapmaktadır. Kadın cinayetlerinde ve şiddet olaylarında açılan davalarda, davayı müdahil ve gözlemci olarak takip ederek, failin en ağır şekilde cezalandırılması için elinden geleni var gücüyle yapmaktadır. 24 kadın avukatımız nöbet listesi dâhilinde danışmanlık hizmeti vermektedir. Mersin Barosu olarak, Türk Kadınlar Birliği’nin yapacağı her çalışmaya destek vermeye hazırız” diye konuştu.

Daha sonra Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi’ni ziyaret eden Türk Kadınlar Birliği Mersin Şube Başkanı Hülya Yücel, Başkan Yrd. Funda Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Ayfer Baydar başkanlığında toplantı yapıldı.

Toplantıda, kadın sorunları ve çözüm önerileri hakkında, ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yapılması planlanan çalışmalar konusunda fikir alışverişi yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER