Suluboyanın ustasından Sergi

Usta sanatçı Hasan Kırdı, 69’uncu kişisel sergisini Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde açtı. 

Suluboyanın ustasından Sergi

MTSO Sanat Galerisi, suluboyanın usta isimi Hasan Kırdı’nın resim sergisini ağırlıyor. Daha önce MTSO Sanat Galerisi’nde dört kez sergi açan sanatçı, kendi sanat tekniğiyle hazırladığı 22 eserini Mersinli sanatseverlerin beğenisine sundu. Antalyalı ressamın sergi açılışına, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Sadık Çağatay Güneş, MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Darıcı, Başkan Danışmanı Orhan Çapan, Genel Sekreter Kadir Dölek ve İnsan Kaynakları Müdürü Ercan Akın’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Kırdı: “Her resmin bir hikayesi vardır”
Sergi açılışında konuşan Sanatçı Hasan Kırdı, küçük yaşlarda başladığı resmi bugüne kadar tutkuyla yaptığını söyledi. Ağırlıklı olarak, balıkçı barınakları, köy ve kasaba temaları üzerine çalıştığından bahseden Kırdı, “Her resmin bir hikayesi vardır. Ben resimleri önce yerinde inceliyor, fotoğraflarını çekiyor, aklımda hikayeleştiriyor sonra da tuvale döküyorum” dedi. 
Suluboya üzerine kendi geliştirdiği teknik ile çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Kırdı, bugüne kadar ulusal ve uluslararası olmak üzere 68 kişisel sergi açtığını bildirdi. Antalya’da kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürdüğünü ve öğrenciler yetiştirdiğini anlatan Kırdı, “İki öğrencim Tayvan’da uluslararası bir yarışmada finale kaldı. Bu benim için gurur verici bir durum. Aynı zamanda kullandığım teknik birçok kurumun da dikkatini çekti. Tekniğimi, İngiltere Kraliyet Akademisi’nde ders olarak okutmak istiyorlar” diye konuştu. 

“Resim azim ve emek isteyen bir iş”
Resmin yetenekten ziyade azim ve emek isteyen bir iş olduğuna dikkat çeken Kırdı, bu işe çok düşkün olduğunu ve ne iş yaparsa yapsın resim yapmayı bırakmadığını anlattı. Antalya’da uzun süre memur olarak çalıştıktan sonra özel sektöre geçerek bir sürede burada hizmet verdiğinden bahseden Kırdı, son 22 yıldır profesyonel olarak resim yaptığını ve hayatını resimlerden kazandığını söyledi. Suluboyanın yanı sıra fresk, yani duvar ve tavan resimleri de yaptığını ifade eden Kırdı, kendini geliştirmek için Fransa ve İtalya’da da bulunduğunu  bildirdi. Konferansların yanı sıra özel gruplara dersler verdiğini de söyleyen Kırdı, eğitimlerle birlikte kendini tamamen resme adadığını belirtti. 
Mersin’le ilk kez Ressam Doğan Akça vesileyle tanıştığını ve Ankara’da Mersin’i temsil ettiğini de anımsatan Kırdı, MTSO Sanat Galerisi’nde dört kez sergi açtığını ve yeniden sergi açmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. 
23 Ocak’a kadar açık kalacak sergi, hafta içi 8.30-18.00, hafta sonu ise cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER