Halk Kart Bakkal ve Marketlerde Geçerli Olacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği Halk Kart Projesi ile ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına paralar yüklendi.

Halk Kart Bakkal ve Marketlerde Geçerli Olacak

10 binin üzerinde başvuruyu titizlikle inceleyen Büyükşehir Belediyesi, ilk aşamada 6 bin 800 civarındaki gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşın yardımına yetişecek. Vatandaşların, Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinden paylaşılacak anlaşmalı noktalardan yapacağı alışverişle Mersin esnafının da yüzü gülecek.

Halk Kart Projesi’nin detaylarından bahseden Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, başvuruların sürdüğünü belirterek, “Vatandaşlarımız bugün itibariyle internet sitemizde gördükleri bakkal ve marketlerden alışveriş yapabilecek. Halk Kart ile ilgili başvuru süreci sonlanmış değil. Başvuruları almaya devam edeceğiz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in talimatlarıyla hayata geçirilen Halk Kart Projesi, ihtiyaç sahiplerinin yardımına yetişiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin 10 binin üzerindeki başvuru arasında yaptığı titiz incelemelerle ilk aşamada gerçek ihtiyaç sahibi 6 bin 800 civarı vatandaşın hesabına bugün paralar yüklendi. Vatandaşların, Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinden paylaşılacak anlaşmalı noktalardan yapacağı alışverişle Mersin esnafının da yüzü gülecek.

Halk Kart Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, Halk Kart’a başvuruların sürdüğünü, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmaya devam edeceklerini söyledi.

“İlgili rakamları vatandaşlarımızın hesabına yatırdık”

Halk Kart’a sahip ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına bugün yükleme yapıldığını belirten Gökayaz, Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesindeki listede duyurulacak anlaşmalı noktalardan vatandaşların alışveriş yapabileceğini söyledi. Gökayaz, “İlgili rakamları vatandaşlarımızın hesabına 31 Ekim tarihi itibariyle yatırdık. Şu ana kadar kartlarımızın 3’te 2’sini dağıtmış durumdayız ve bu dağıttığımız kartlara ilgili tutarları yatıracağız. Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinde de şu ana kadar Vakıfbank ile anlaşma yapmış olan bakkal ve marketlerin isimlerinin duyurusunu yapacağız. Vatandaşlarımız, internet sitemizde gördükleri bakkal ve marketlerden alışveriş yapabilecek” diye konuştu.

“Başvuruları ciddi bir titizlikle değerlendirdik”

Titiz çalışmalar sonucu 10 binin üzerindeki başvuru arasında puantaj sistemiyle gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit ettiklerini söyleyen Gökayaz, “Bu puantaj sistemine göre en dezavantajlı olan grupta rakam 160 TL şeklinde. Bu rakam 140 TL’ydi. Başkanımız’ın bu konuda aldığı kararla 160 TL’ye çıktı. Aynı şekilde diğer gruba göre daha az dezavantajlı olan grupta da rakam 70 TL’den 90 TL’ye çıkartıldı. Başvuruları ciddi bir titizlikle değerlendirdik” dedi.

Başkan Seçer, tüm ihtiyaç sahiplerine el uzatıyor

Halk Kart’ın uzun vadede ihtiyaç sahiplerinin yardımına yetişeceğini vurgulayan Gökayaz, şunları söyledi:

“Halk Kart ile ilgili başvuru süreci sonlanmış değil. Halk Kart’ın son başvuru tarihi de yok. Devamlılık arz eden bir çalışma olarak ortaya çıkıyor. Önümüzdeki süreçlerde Halk Kart ile ilgili başvuruları almaya devam edeceğiz. İncelemelerden sonra bu kartı almaya hak kazanan vatandaşlarımızın sayısı 6 bin 800 civarı. Fakat Başkanımız’ın da bahsettiği bir rakam vardı. Bu sayı 10 bine geldiği zaman da bu çalışmayı devam ettireceğiz.”

Yapılacak sözleşmeyle esnaf Halk Kart ağına dahil olabiliyor

Halk Kart’ın Mersin’deki bütün esnaf ve marketleri kapsayacak bir proje olduğunu sözlerine ekleyen Gökayaz, proje ağına dahil olmak isteyen esnafları sözleşme yapmaya davet etti. Gökayaz, “Vakıfbank ile bir anlaşma yaptık. Bütün esnaf ve marketleri kapsayacak yeni bir sistem geliştirdik. Bölgemizde bulunan tüm bakkal ve marketler Vakıfbank ile kendi aralarında bir sözleşme imzalıyor. Sözleşme imzaladıktan sonra bizim kartlarımız bu sözleşmeyi imzalayan tüm bakkal ve marketlerde geçerli oluyor. Buradaki önemli nokta şu, bu bakkal ve marketlerin Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği’ne bağlı olmaları gerekiyor. Özellikle Mersin’in ekonomik gelişimi açısından da bu konuyu önemli görüyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web adresinde (www.mersin.bel.tr) haftalık olarak güncellenecek listeyle sözleşmelerini tamamlayıp, Halk Kart ağına dahil olacak esnaf ve marketler vatandaşlara duyurulacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER