Cumhuriyet Meydanı Doldu Taştı

Cumhuriyet Meydanı Doldu Taştı

1Mayıs kutlamaları, eski Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde saat 16.00’dan itibaren işçi ve memur sendikaları, siyasi partiler ve derneklerin kortejlerini oluşturmasıyla başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen kortej yürüyüşüne, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin milletvekilleri Alpay Antmen ve Ali Mahir Başarır, Parti Meclisi Üyesi Fatma Güner, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ve çok sayıda partili yer aldı. 

Başkan Seçer, “Emekçinin, işçinin her zaman yanında olacağız”

Coşkulu kortej yürüyüşünde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Alın teriyle, emeğiyle, helaliyle çalışıp kazanan tüm emekçilerin günü kutlu olsun.  Biz belediyeler olarak elbette ki hem çalışanlarımızın çalışma koşullarını, hem hayat standartlarını düzeltmesi, ücretleri konusunda, diğer koşulların iyileştirilmesi çabalarında her zaman yanında olacağız, onlara katkı sunacağız” dedi. 

Yürüyüş esnasında gazetecilerin soruları üzerine açıklamalarda bulunan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Her alanda örgütlülük çok önemli. Bugün burada işçilerimizle birlikte alanlardayız. Görüyoruz ki bugün her zamankinden daha fazla bir katılımla 1 Mayıs’ı kutluyoruz. Bunun Mart’ın sonunda gelen bir enerji olduğunu düşünüyorum. Halkın umutlarının yeşerdiğini görüyorum. Yaşasın emekçilerin dayanışması diyor, bütün emek dünyasının işçi bayramını kutluyorum” dedi.   

Ülkemizde işçi haklarının her geçen gün geriye gittiğini üzülerek gördüklerini ifade eden Başkan Tarhan, şu değerlendirmede bulundu:

“Bugün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlamak için toplandık ama maalesef bir bayram olarak kutlayamıyoruz. İşçinin emekçinin haklarının gasp edildiği, milyonlarca gencin işsizliğe mahkum edildiği günümüzde sadece anma yapmakla yetiniyoruz. Başta kıdem tazminatları olmak üzere işçi hakları yok edilmek istenmekte. Yoksulluğun giderek arttığı ve enflasyon karşısında çalışabilenlerin ücretlerini sürekli eridiği bir ortamda yaşıyoruz. Sendikasız işçilerin çoğaldığını görüyoruz. Bu hükümetin işçiler üzerinde büyük bir baskısı ve sömürüsü var. Verilen hakları bile ellerinden alınmaya çalışılmaktadır. Şimdi işçilerle birlikte mücadele etmeye daha çok ihtiyaç var. Biz anlayış olarak her zaman işçinin emekçinin yanında olmaya gayret gösterdik. Bahar havası devam ettiği sürece bu tersine dönecektir. İnanıyorum ki çok kısa bir sürede yine bunu bayram olarak kutlayacağız.”

Tertip komitesini oluşturan sendikaların yaptığı açıklamaların ardından, Yenişehir Belediyesi tarafından organize edilen Mustafa Özarslan konseri başladı. Özarslan konserinde ‘Dadaloğlu’, ‘Bilmem şu feleğin bende nesi var’, ‘Delilo’ gibi sevilen türkü ve halayları seslendirdi. Yaklaşık 2 saat süren konserde alanda bulunanlar halaylar eşliğinde doyasıya eğlendi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2019, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER