Avukatların Acı Günü

Aksaray'da, bürosunda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden 47 yaşındaki Avukat İbrahim Ergin, son yolculuğuna uğurlandı.

Avukatların Acı Günü

Cenaze törenine katılan Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Savunmayı öldürmeyin. Avukata yönelik her türlü saldırıyı yapanlar da, bir gün savunmaya ve avukata ihtiyaç duyabileceklerini asla unutmasınlar” dedi.

Av. İbrahim Ergin için Aksaray Adliyesi önünde düzenlenen törene; Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Barosu Saymanı Av. Kazım Yüksel, Aksaray Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, Aksaray Barosu Başkanı Erhan Toprak, Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, Zonguldak Barosu Başkanı Av. Özel Eroğlu, Kırşehir Barosu Başkanı Av. Mehtap Karaburçak, Niğde Barosu Başkanı Av. Osman Çimen, Nevşehir Barosu Başkanı Av. Necmi Öncül ve avukatlar katıldı.

Av. İbrahim Ergin'in cenazesi, olayın gerçekleştiği avukatlık bürosuna kadar kortej eşliğinde götürüldü. Buradan da Somuncu Baba Külliyesi'ne götürülen Av. İbrahim Ergin'in cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, sırf görevini yaptığı için bir meslektaşının daha kalleşçe vurularak hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, “Avukata atılan her yumruk, saplanan her bıçak, sıkılan her kurşun, adaleti ve bağımsız yargıyı hedef almaktadır. Savunmayı öldürmeyin. Avukata yönelik her türlü saldırıyı yapanlar da, bir gün savunmaya ve avukata ihtiyaç duyabileceklerini asla unutmasınlar. Adalet için savaşan meslektaşlarımızın, menfur saldırılarla hayatını kaybetmesini kabullenemiyoruz, sindiremiyoruz. Avukata yapılan saldırıların önüne geçmek için tüm meslektaşlarımızla tek vücut olmak zorundayız. Artık toplumsal şiddetin sona ermesi için bir şeyler yapılmalıdır. Toplum olarak hep birlikte şiddete dur dememiz gerekiyor. Bu tür saldırıların son bulmasını temenni ederek, meslektaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve hukuk camiamıza başsağlığı ve sabır diliyorum” diye konuştu.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER