Arabuluculuk Her geçen Yaygınlaşıyor

Altı Bayan Arabulucu Avukatın bir araya gelerek kurdukları Pusula Arabulucuk Merkezi açıldı. Tarafların anlaşarak zamandan ve paradan kazandığı Arabulucuk, adliye koridorlarına gitmeden çözümler sunuyor.

Arabuluculuk Her geçen Yaygınlaşıyor

Adaletin daha hızlı tecelli etmesi ve tarafların anlaşarak dostane bir yaklaşımla Arabulucu  Avukatların desteği ile zamandan ve paradan kazanmanın yolu olarak her geçen gün daha çok benimseniyor. 

Geçtiğimizde günlerde, Pusula Arabuluculuk Merkezi adı altında, mesleklerinde edindikleri deneyimleri ve enerjilerini, yaşanan hukuki sorunları daha hızlı,  ekonomik ve dostane şekilde çözmek, arabuluculuk hizmetini topluma tanıtmak ve tarafların kullanıma açmak amacıyla bir araya getiren altı arabulucu avukatın ilk faaliyeti eğitim oldu.

 

Altı arabulucu avukatın girişimiyle  kurulan Pusula Arabuluculuk Merkezi, faaliyetlerine Şubat ayında başlayacak. Bir taraftan kurulum sürecini devam ettiren merkez, diğer taraftan ilk eğitimini Mersin'de bir Otel’de yirmi dört arabulucu avukatla gerçekleştirdi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Pusula Arabuluculuk Merkezi iş birliğinde 24-28 Ocak tarihlerinde gerçekleşen ‘İş Hukukunda Zorunlu Arabuluculuk Sertifika Eğitimi’nde arabulucu avukatlara, arabuluculuğun kullanım alanlarından biri olan iş hukukunda dava şartı arabuluculuk uygulamaları tüm yönleriyle anlatıldı.

Eğitimlerin bir bölümü ise,  Adalet Bakanlığı eğitici listesinde yer alan aynı zamanda Pusula Arabuluculuk Merkezi kurucu ortaklarından olan Arabulucu Avukat Fatma Demircioğlu tarafından verildi. Pratik uygulamalara da yer verilen eğitim sonunda arabulucu avukatlar, sertifikalarını aldı.

 

Örnek bir merkez olması hedefleniyor

Aktif olarak uygulamanın içerisinde olan, arabuluculuk sistemini gelecek vadeden, toplumsal barışı kalıcı kılan bir uygulama olduğunu bizzat deneyimlediklerini ve bu sebepten, bu uygulamaların daha konforlu, bağımsız alanlarda yapılmasının önemli olduğunu vurgulayan Pusula Arabuluculuk Merkezi yetkilileri, profesyonel bir merkez yapılanmasına gittiklerini bildirdi. Bu sistem içerisinde, farklı alanlarda tecrübe ve uzmanlıklarıyla, güç birliğinin önemini bilerek bir araya geldiklerini dile getiren kurucu avukatlar, arabuluculuğun daha nitelikli ve özellikli olması için örnek bir merkez olmasını hedeflediklerini söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER