AKUT'UN BİNASININ GERİ ALINMASI KABUL EDİLEMEZ

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Dönemin Başbakanı Sayın Bülent Ecevit tarafından AKUT’a verilen genel merkez binalarının AKP kumpası ile geri alınması iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

AKUT'UN  BİNASININ GERİ ALINMASI KABUL EDİLEMEZ

 CHP’li Başarır, “Eğer doğruysa, 17 Ağustos 199 yılında yaşanan Gölcük depreminde kurtarma çalışmalarında büyük emeği olan bir sivil toplum örgütünün, genel merkez binalarının ellerinden alınması kabul edilebilir bir durum değildir” dedi.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemi ile vermiş olduğu yazılı soru önergesinde;

“Bir twetter kullanıcısı, 17 Ağustos 199 yılında yaşanan Gölcük depreminde dönemin AKUT’un(Arama Kurtarma Derneği) Başkanı Nasuh Mahruki için, “…AKUT ayağına kendine 6 milyon para koparıp üzerine yattımı…” ifadesini kendi hesabından paylaşmıştır. Yapılan bu paylaşıma yanıt olarak Nasuh Mahruki twetter hesabından; “"AKP, hayat kurtardığımız araçların MTV'sini, defalarca 'bağışlarımızdan ödetmeyin bize' dediğimiz halde umursamadı ne 6 milyonu? Beni AKUT’tan uzaklaştırmak için FETÖ'cü bir savcıyla Cumhurbaşkanı’na hakaretten 5 yıl hapisle yargıladı. Ecevit’in verdiği genel merkez binamızı kumpasla geri çaldı" paylaşımında bulunmuştur” açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi:

  1. Saygıdeğer Bülent Ecevit’in AKUT’un kullanımı için verdiği genel merkez binalarının bir AKP kumpası ile geri alındığı doğru mudur? Doğru ise hangi gerekçe ile AKUT’un genel merkez binaları ellerinden alınmıştır?
  2. 1999 yılında yaşanan Gölcük depreminde büyük başarılar sergileyen bir sivil toplum örgütünün genel merkez binalarının geri alınması ne derecede ahlaki ve etiktir?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER