Erdemli ve Silifke'nin su sorunu kalmadı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), Erdemli ve Silifke İlçesi Aksıfat grup mahallelerinin içmesuyu sorununu çözüme kavuşturdu.

Erdemli ve Silifke'nin su sorunu kalmadı

 Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırlarında  çalışmalarını aralıksız sürdüren MESKİ Genel Müdürlüğü içmesuyu sorunu yaşayan mahallelerin su sıkıntılarına çözüm üretmeye devam ediyor. Çalışmalar kapsamında uzun yıllar su sıkıntısı çeken Erdemli ve Silifke İlçesinin Aksıfat Grup  Mahalleleri’nin su sorunu, MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yeni içmesuyu hattı sayesinde çözüldü.

MESKİ Genel Müdürlüğü, Erdemli ve Silifke İlçesi’nin 48 mahallesinin içmesuyu sorununu çözüme kavuşturacak olan çalışmaları tamamladı. Erdemli İlçesi Toros Mahallesinde gerçekleştirilen sondaj çalışmaları ile elde edilen 100 litre/sn içmesuyu,  gerçekleştirilen  Aksıfat Grup Mahallerine  içmesuyu projesi ile vatandaşların hizmetine sunuldu. Yürütülen çalışmalar kapsamında; 2 bin 769 metre terfi hattı ve 9 bin 679 metre isale hattı döşenirken, 2 adet 100 metreküp toplama deposu, 3 adet derin kuyu terfi merkezi, 1 adet 3 gruplu terfi merkezi, 17 adet tahliye, 17 adet vantuz, 1 adet basınç kırıcı vana odası ve 1 adet branşman odası inşa edildi.

“48 mahalle sağlıklı kesintisiz içmesuyuna kavuştu”

 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 9 milyon 150 bin TL'ye TL'ye mal olan çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Erdemli ve Silifke İlçesi’nin 48 mahallesinin sağlıklı ve yeterli içmesuyuna kavuşmuş olduğunu kaydetti. MESKİ'nin Mersin’in 13 ilçesinde çok önemli çalışmalara imza attığını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Erdemli ve Silifke İlçesi Aksıfat grup mahalleleri içmesuyu terfi merkezi ve isale hattı çalışması ile iki ilçe için son derece önemli çalışmaların gerçekleştirildiğini belirtti. Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde içmesuyu sorunu bırakmama gayretinde olduklarını kaydeden Başkan Kocamaz, "Erdemli ve Silifke İlçemizin 48 mahallesinin içmesuyu sorununu tek bir projeyle ortadan kaldırmış olduk. Bu şekilde sürdürdüğümüz birçok projemiz var. Mersin’i çok daha iyi noktalara taşımak için çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz" dedi.

 “Yıllardır beklediğimiz hizmet geldi”

Çalışmalar hakkında konuşan Güzeloluk Mahalle Muhtarı İshak Ergün, mahalle sakinlerinin çalışmalardan dolayı çok memnun olduğunu söyledi. Ergün “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız  Burhanettin Kocamaz’a minnettarız. Başkanımız her  işinde olduğu gibi mahallemizde yapılacak olan çalışmaya titiz bir şekilde yaklaştı. Yıllardır beklediğimiz hizmet geldi. Mahalle sakinleri olarak çok mutluyuz. Yapılan çalışma ile birlikte kesintisiz ve sorunsuz olarak su ihtiyacımızı karşılamaktayız. Şahsım ve mahalle sakinleri yapılan içme suyu hat çalışmasından çok memnunuz,  emeği geçen başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz ve MESKİ yetkililerine teşekkür ederim” diye konuştu.

 “Tesislerimiz kalitesi Avrupa Standartında”

Ayrıca, bölgedeki içme suyu hat çalışmalarını yakından takip eden Toros  Mahalle Muhtarı Mehmet Şavk, MESKİ’nin ekiplerinden ve çalışmalarından mahalleli olarak çok memnun olduklarını ifade etti. Şavk, “Toros Mahallemizde MESKİ tarafından gerçekleştirilen sondaj çalışmasının ardından kurulan tesis ile Erdemli İlçemizin mahallelerine yayla suyu içecektir. Yapılan İçmesuyu tesisimiz Avrupa standartında bir tesistir. Çalışmalar nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz ve MESKİ yetkililerine teşekkür ederim.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2018, 18:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER