Parkomat Yeniden Gündeme Geldi

Zafer Çarşısı Esnaflar Derneği Başkanı Bekir Algüllü ve çarşı esnafı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i makamında ziyaret etti.

Parkomat Yeniden Gündeme Geldi

Çarşı esnafının sorunlarının ve isteklerinin konuşulduğu ziyarette Başkan Seçer, kuracakları Esnaf Masası ve yeniden uygulamaya koyacakları Parkomat sisteminden bahsetti. Başkan Seçer,  araç park edecek yer olmadığı için çarşıya vatandaşı çekemediklerini söyleyen esnafa yapacakları otoparkın müjdesini de verdi.

Geçtiğimiz dönem Mersin çarşısında gerçekleştirilen uygulamalar sonrası zor durumda kalan esnafın imdadına Başkan Seçer yetişti. Esnafın en büyük eksiği olan otoparkın en kısa sürede yapılacağını söyleyen Başkan Seçer, yapacakları projelerle çarşının yeniden canlanacağını ve esnafın işlerinin yeniden hareketleneceğini söyledi.

“Esnaf kardeşlerimizi temsil edecek yapı oluşturuyoruz”

Ziyarette esnafın sorunlarını dinleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Uray ve İstiklal Caddesi’ni de içine alan bölgede iyileştirme çalışmaları yapacaklarını, tarihi yapıları ve dükkânları da restore edeceklerini söyledi.

Lokal olarak Zafer Çarşısının kendine has sorunları olduğunu ve bu sorunları projeleri ile çözeceklerini söyleyen Başkan Seçer,  “Oranın fiziki koşullarının düzeltilmesi, daha şık bir havaya büründürülmesi gibi o bölgeye özel sorunlar ve beklentiler var. Ama genel anlamda da yapmamız gereken birçok iş var. İlk etapta Parkomat uygulaması geliyor. Hemen Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nin oraya 800 araç kapasiteli bir otopark yapılacak” şeklinde konuştu.

“Alacağımız kararlar esnafımızı rahatlatacak”

Çarşı esnafını rahatlatacak projelere çok kısa süre içerisinde başlayacaklarını ifade eden Başkan Seçer, kurulacak Esnaf Masası hakkında bilgilendirme yaptı. Başkan Seçer, “Biz esnaf masası oluşturacağız. Bu esnaf masası sizi ilgilendiriyor. Sizi temsil edecek yapı oluşturuyoruz. Sorununuz olduğunda o komisyonun çatısı altında alt komisyonlar oluşturabilirsiniz. Sorunlarınızı paylaşabilirsiniz. Ben bu tarz uygulamalara son derece açığım. Alacağımız kararlarda bu bizi rahatlatır. Ben makul olan her şeye varım. Güzel şeyler yapacağız. Sizin sorunlarınızı esnaf masası ile çözeceğiz” diyerek esnafın içini rahatlattı.

Başkan Seçer, “Güzel işler yapacağız. Yeter ki işi bilen adamlar olsun”

Çarşıyı modern bir görünüme kavuşturacaklarını söyleyen Başkan Seçer, yapacakları işlerde işi ehline emanet edeceklerini ve kişisel imtiyaz sağlamayacaklarını ifade etti. Başkan Seçer, “Güzel işler yapacağız. Kaynak buluruz. Yeter ki işi bilen adamlar olsun. Halka dokunan her şeyi belediye işletir. Kimseye, babamın oğluna, genetik bağım olan ya da olmayan hiçbir adama kişisel imtiyaz sağlamayacağım. Bunu da iddialı söylüyorum. Altını da çiziyorum” dedi.

Bekir Algüllü, “Bizler gönüllü olarak göreve talibiz”

Ziyarette söz alan Zafer Çarşısı Esnafları Derneği Başkanı Bekir Algüllü esnaf olarak yaşadıkları sıkıntıları Başkan Seçer’e aktararak, yapılacak her türlü projede destek vereceklerini ifade etti. Algüllü tarihi çarşının Mersin’e yakışır duruma getirilmesi gerektiğini sözlerine ekleyerek,  “Tarihi çarşılarına sahip çıkmayan tek il Mersin. Birçok şehirde bunlarla ilgili dernekler kuruldu. Bizim Mersin çarşısını Mersin’e yakışır duruma getirmemiz lazım. Madem esnaf masası kurma fikriniz var bizler gönüllü olarak göreve talip oluruz. Bizim amacımız belediye ile direk diyalog halinde olmak. Mersin’i daha güzel hale getirme noktasında bizim de bir payımız, katkımız olsun. Bu süreçte biz size her zaman destek olacağız” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER