BİR METRO DOLUSU YOBAZ

29 Ekim günün Marmaray daki sarıklı ve cübbeli bir vatandaşımıza  bir kısım kendini bilmez  10. yıl Marşı ile tacizde bulunuyor.Kendi halinde yolculuk da bulunan bu asil insan   kendisinin cep telefonu ile görüntüsünün alındığını görünce  başını önüne eğerek Onurlu bir Müslüman'ın göstermesi gereken tavrı sergileyerek yolculuğuna devam ediyor.Ama tahrik çirkeflik bununla kalmıyor. Kayıt yapanlar arsında bulunan bir kadın sarıklı ve cübbeli vatandaşa yaklaşarak yüzünü Atatürk posteriyle yan yana görüntülemeye çalışıyor. Sonrada bu görüntüleri sosyal medyada paylaşıyor.

 Eğer Cumhuriyet Bayramını   kutlamak bu neidüğü bilmez bu yobazlara, müsveddelere kaldıysa vay bizim halimize.. 29 Ekim   bayram ise , bayram barıştır, kardeşliktir, hoşgörüdür, affetmektir. Farklılıklara sabır ve tahammül göstermektir.   

Toplu taşıma aracında  açık saçık giyinen bir hanımefendinin başucuna durup biri kulağına eğilip ezan ve sela okusa ilahi ve kaside söylese (yapmaz da ) bu hoş bir şey olur mu. Elbette ki doğru olmaz.  Yobazlık kimden gelirse gelsin yobazlıktır. Sırf kıyafetinden dolayı kendi halinde yoluna giden bir insanın burnunun dibine Atatürk posterini getirip birlikte görüntüleyip  sonrada sosyal medyada paylaşan yobazın ,magandanın alçağın, otobüste mini etekli bir kadına saldıran yobazdan farkı yoktur. Yobazlık takılan sarık da, açılan başta değildir. Yobazlık Toplu taşıma aracında birilerini tahrik etmek için hep bir ağızdan 10.yıl marşı okumaktır.

      Türkiye Cumhuriyeti yasalarında özgürlük var herkes seçtiği dini bu İslam da olur ,laiklik de olur  yaşamakta özgürdür.Son zamanlarda  Cübbeli sarıklı çarşaflı kardeşlerimize bazı fışkılar bu tür ortamlarda saldırılar düzenleyerek sözde Cumhuriyetçi vatandaşlar oluyorlar. Atatürkçü olmayı,Cumhuriyetçi olmayı sağa sola saldırarak 10.yıl marşı okumak   zanneden zavallılara acıyoruz. Allah onlara şifalar versin.

      Bir kimsenin giyim tarzı Atatürk'ü ,Cumhuriyeti sevmediği anlamına gelmez. Kimsenin Atatürkçü ve ya İslamcı olma    zorunluluğu yoktur.  Yıllardır bu acıyı çekiyoruz. İnsanların kılık kıyafetine göre  bir yerlere yamıyoruz  .Sonrada yargılıyoruz.Beyler neyi nasıl kutlayacaksanız kutlayın ama toplu taşıma araçları birilerinin möğüreceği yerler değildir.İlla böyle yapmak istiyorsanız söyleyin şehrimizi yönetenlere sizlere özel alanlar hazırlasın  orada isteğiniz marşı istediğiniz kadar söyleyin ,ama   kimseyi rahatsız da , rencide de ,tahrik de  mahcup da etmeyin.

Bu olay şunu bir kez daha göstermiştir ki bahse konu olan  Müslüman genç  kardeşimiz onurlu sabırlı vakarlı bir tutum sergileyerek onların amaçlarına  fitnelerine fırsat vermemiştir. Kendisini tanımasak da tebrik ediyoruz. Cumhuriyet bu kendini bilmezlerin değildir. 29 Ekim Cumhuriyet bayramı bu yobazlığı yapanların hiç değildir ve olmayacaktır da.

Bir Metro Dolusu Yobaz

Bir Metro Dolusu Tiksinç

Bir Metro Dolusu Cahil Yüzünden

Ne İslamiyet

Ne Atatürkçülük

Ne Cumhuriyet

Ne De İnsanlık

Kay Bet Me Ye Cek

YORUM EKLE